Kuva: AOP

Nyt puhuu kohun keskelle joutunut Cristal Snow: En ole muiden ihmisten lastenkasvattaja!

15.08.2016 13:00 - Mikko Räsänen

Cristal Snowin Tubecon-puheista nousi kohu, kun hän vitsaili lapsiyleisölle, ettei näiden kannata opiskella matematiikkaa.

Tubecon-juontaja Cristal Snow joutui keskelle kohua, kun hän sanoi tapahtuman nuorelle yleisölle, että matematiikan opiskelu on turhaa, koska sillä ei tee mitään. Lausunto nosti nopeasti suuttumusta sosiaalisessa mediassa, koska monet lasten vanhemmat katsoivat, että juontajan kommentti kannustaa lapsia suhtautumaan matematiikan opiskeluun vähätellen.

Juontaja itse vastasi ja puolustatui kertomalla, että kyseinen heitto oli puhdas vitsi. 

Nyt Cristal Snow on julkaissut blogikirjoituksen, jossa hän antaa täyslaidallisen takaisin mielensä pahoittaneille vanhemmille:

"Harjoitan elämässäni monia ammatteja: olen laulaja, käsikirjoittaja, ohjaaja, näyttelijä, tuottaja, koomikko ja juontaja, muutama mainitakseni… Mutta yksi mitä en ole, en ole muiden ihmisten lastenvahti enkä tuntemattomien ihmisten lastenkasvattaja.

Olen puhunut tästä ennenkin, että vanhemmilla on kummallinen käsitys siitä mitä viihdeartisti saa ja ei saa tehdä. Että taiteilijat ja television Muumit ovat lastenvahteja, joiden oletetaan hoitavan heidän lastensa moraalinen kasvatus. Me emme sitä tee. Me teemme viihdettä joka naurattaa, itkettää, koskettaa, puhuttaa ja hyvässä tapauksessa herättää keskustelua.

Heitin vitsin matematiikan tarpeettomuudesta, kun kysyin kymmenenvuotiaalta pojalta koulunkäynnistä ja mikä oli inhokkiaine koulussa. Kaikilla meillä niitä on ollut, jokaisella joka koulua on käynyt. Jotkut eivät ole olleet koulussa atleettisia, joten liikunta on ollut epämiellyttävää, toiset eivät musikaalisia, joten musiikki on ollut ikävää, puhumattakaan kielistä. Tämä kymmenenvuotias poika sanoi: Matematiikka. Minä heitin siihen sitten, että: ”Matematiikkaa ei tarvita sitten yhtään mihinkään, että ihan hyvin pärjää tälläinenkin vanha mies, jolla on ollut matematiikka vitonen koko elämänsä. Jos on huono matematiikassa niin voi joutua sitten isona vaikka juontamaan Tubeconia.” Näin muistan vitsini menneen.

Olen saanut lukuisia viestejä ja vihapostia vihaisilta vanhemmilta ja ihmisiltä jotka rakastavat matematiikkaa tai kamppailevat lastensa kanssa matematiikan opiskelun kanssa. Minua on kutsuttu edesvastuuttomaksi ja tyhmäksi, sekä vajaaksi. Sen takia koska minä vihaan matematiikkaa, kouluaihe, josta heitin vitsin. Vitsi ei ollut kovin hyvä, sen myönnän, mutta se oli vitsi".

Lue koko pitkä kirjoitus täältä

Kilpailut

Uusimmat