Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Kauhukomedia, jota Michael Jackson fanitti ja joka johti Thriller-videon syntyyn

25.08.2016 07:15 - Iiro Myllymäki

Ihmissusi Lontoossa -elokuvan kuvauksissa muun muassa oltiin alasti susien kanssa.

Ihmissusi Lontoossa -elokuva on kauhukomediaklassikko vuodelta 1981. John Landisin ohjaamassa elokuvassa amerikkalaisturistit kohtaavat ihmissuden patikointiretkellä Englannissa. Kulttimaineeseen nousseessa elokuvassa päärooleissa nähdään David Naughton ja Griffin Dunne.

Mental Floss -sivu on listannut mielenkiintoisia faktoja elokuvaan liittyen. Maininnan arvoista on muun muassa se, että elokuvalle myönnettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Oscar-palkinto parhaasta maskeerauksesta. Maskeerauksesta vastasi Rick Baker. Maskeeraus oli niin tarkkaa hommaa, että yhden näyttelijän maskeeraaminen saattoi kestää peräti kymmenen tuntia.

Rick Baker maskeeraamassa Griffin Dunnea. (kuva: AOP)

Maskeeraaja Baker ja ohjaaja Landis yhdistivät voimansa vuonna 1983 Michael Jacksonin Thriller-videolla. Popin kuningas tunnustautui Ihmissusi Lontoossa -elokuvan faniksi ja ihaili erityisesti maskeeraajan aikaansaannoksia.

Susien naiskouluttajat huolestuttivat

Elokuvassa on kohtaus, jossa Naughton on alasti susien kanssa häkissä. Kuvauksissa petoeläimet eivät olleet Naughtonin ainoa päänvaiva. Hän on myöntänyt, että olisi toivonut, etteivät susien kouluttajat olisi naisia.

- Täytyykö meillä olla täällä naiskouluttajia, kaverit? Olen alasti täällä! näyttelijän kerrotaan sanoneen.

Kino: Ihmissusi Lontoossa
21.55
Yle Teema

Lähde: Mental Floss

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat