Kuva: Senja Rapila

Kalle Palander muisteli jäätävää kohtaamista toimittajan kanssa: "V*ttu mulla palo hihat"

23.09.2016 12:15 - Mika Parikka

Kalle Palander tunnetaan suorapuheisena mediassa suorapuheisena miehenä, joka ei sanojaan säästele.

Suoraa Puhetta -kirjan julkaissut Kalle Palander on tunnettu suorasanaisesta tyylistään mediassa. Mies ei jarruttele, kun hän kertoo mielipiteitään. Ja miksi pitäisi? Kenellekään ei jää kysyttävää, kun asiat kertoo suoraan.

Palander joutui olemaan laskijauransa aikana paljon tekemisissä toimittajien kanssa. Muutaman kerran kuppi myös meni nurin, kun toimittajat eivät oikein olleet tehneet kotiläksyjään: 

- Urheilutoimittajien kanssahan menee aina hermo. Omasta mielestään kaiken tietävät urheilutoimittajat, jotka eivät tiedä lajista mitään. Aikoinaan, kun alppihiihto oli uusi laji, niin mä jouduin aloittamaan itse haastattelut aivan yksinkertaisista asioista. Suomihan on murtomaahiihtomaa, niin "pito" on murtomaahiihdossa vähän eri kuin alppihiihdossa. Ei tiedetty edes pujottelun ja suurpujottelun eroa. Haastattelut oliva kuin olisi lapsille puhunut, Palander viiltää tuttuun tapaan. 

Yhden tietyn tapauksen Palander muistaa vieläkin hyvin. Kun Palander voitti maailmanmestaruuden vuonna 1999, sukset olivat 198cm pitkiä. Keväällä 2001 oikeastaan kaikki laskivat jo lyhyillä suksilla, jotka olivat 155cm pitkät. Ne olivat siis käytännössä lähes puoli metriä vanhoja lyhyemmät. 

- Vuonna 2005 urheilutoimittajat kysyivät multa vielä, että Kalle mites nämä lyhyet sukset, onko alkanut jo toimimaan. Se oli sellainen kysymys, että v*ttu mulla paloi hihat. Että etkö sen vertaa ole selvittänyt asoita, että me ollaan jo neljä vuotta vedetty näillä pienillä suksilla. Että joo pikkuhiljaa alkaa pääsemään sinuiks, Palander muistelee nyt tapaukselle nauraen. 

Lue myös: Esko Eerikäisen ja Oku Luukkaisen hullu haaste: Kuukaudessa esteratsastajiksi!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat