Kuva: YouTube

Kiinassa tehtiin uskomaton ryhmätanssin maailmanennätys - katso video

09.11.2016 16:15 - Mika Parikka

Kiinan Square-tanssin maailmanennätykseen osallistui huikeat 50 085 ihmistä.

Square-tanssi on nykyään ympäri maailman harrastettu tanssi, jossa normaalisti neljä paria muodostavat neliön, joka on tanssin perusasetelma. Tanssia johtaa "caller", joka kertoo tanssin edetessä mitä yksittäisiä tanssivuoroja ryhmän tulee tehdä. Vaikka perusastelmassa tanssijoita on neljä paria, voi niitä olla paljon enemmän, kuten viimeisin maailmanennätys todistaa.

Kiinassa tehtyyn ennätykseen osallistui uskomattomat 50 085 ihmistä 14:stä eri kaupungista. Kaikki tanssivat täysin samaan aikaan samaa tanssia ohjeiden mukaisesti. Voidaan siis puhua todellisesta ryhmänhallinnasta.

Square-tanssi on hyvin suosittua varsinkin Kiinan seniori-ikäisten keskuudessa. Vanhempaa väestöä maassa riittääkin, sillä heitä on siellä arviolta 250 miljoonaa. Lajin suosio perustuu terveellisen liikunnan lisäksi sen sosiaaliseen antiin.

Video ennätyksestä on uskomaton. Aivan kuin katsoisi suurten sotajoukkojen paraatiharjoitusta. Videot näyttävät vain yksittäisistä paikoista ennätyksen suorittamista, mutta samaa koreografiaa tehtiin samaan aikaan 14:ssä muussakin kaupungissa.

Katso videot tapahtumasta alta:

Lähde: UPI

Lue myös: Morsiamen ja keski-ikäisen isän tanssivideosta miljoonien katsoma nettihitti

Lue myös: Seksikäs tanssi ei suju ilman harjoittelua - katso hauskat videot

Lue myös: Hauska tanssitrendi leviää Instagramissa - pystytkö sinä samaan?

Kilpailut

Uusimmat