Kuva: Mikko Räsänen

Kun tanssista tulee intohimo - 37-vuotias Emmi jatkaa uraansa showtanssijana

24.11.2016 11:00 - Mikko Räsänen

15-vuotiaana tanssiryhmään liittynyt Emmi Nieminen ei olisi tuolloin arvannut, että hän kuuluu tanssiryhmään vielä 22 vuotta myöhemminkin.

Emmi Nieminen valitsi ensin tanssin, mutta sen jälkeen tanssi on valinnut hänet. Emmi liittyi ensimmäiseen tanssiryhmäänsä 15-vuotiaana. Nyt tuosta hetkestä on kulunut jo 22 vuotta, mutta Emmi on yhä showtanssin parissa ja kuuluu nykyään Déjà-Vu -tanssiryhmään.

- 22 vuotta. Tähän aikaan mahtuu kolme eri ryhmää, Emmi itsekin ihmettelee pitkää tanssiuraansa.

Monet nuoret tytöt harrastavat teinivuosina tanssia, mutta useimmilla harrastus hiipuu aikuisiässä, kun kalenteriin ilmestyvät opiskelut, työt ja puolisot. Emmin rakkaudesta tanssiin kertoo se, että vaikka kaikki nuo ovat tulleet elämään, ei intohimo tanssiin ole hiipunut. Hän on opiskellut kielenkääntäjäksi ja työskentelee johdon assistenttina kansainvälisessä yrityksessä. Hän on naimisissa ja perheessä on 3- ja 5-vuotiaat pojat. Perhe tietää äidin intohimon showtanssiin.

- Parasta showtanssissa on esiintyminen. Olen täysin koukussa siihen, Emmi kertoo. 

Emmi onnistuu yhdistämään työn, perheen ja tanssikeikat. Tanssiryhmässäänkin hän on haalinut vastuuta, sillä hän hoitaa ryhmän hallintoon kuuluvia asioita ja suunnittelee koreografioita. Sen lisäksi hän harrastaa aktiivisesti muutakin liikuntaa ja ruuanlaittoa sekä hoitaa omakotitalon kasvihuonetta ja pihaa. Ruuhkavuodet todellakin kuulostavat nimensä veroisilta Emmin elämässä, mutta hän ei valita kiirettä.

- Olen itse asiassa nyt niin tyytyväinen elämääni, että toivottavasti olen viiden vuoden kuluttuakin täsmälleen samanlaisessa tilanteessa. 

Emmillä on ilmeisesti tärkeä taito keskittyä elämässä hyviin asioihin ja iloita niistä. Ajoittaiset vastoinkäymiset eivät silloin pysty muuttamaan elämän isoa kuvaa. Hän paljastaa, että vastaava ominaisuus oli hänelle tärkeä puolisoa valittaessa.

- Tärkeintä on myönteinen elämänasenne ja luotettavuus. Huumorilla pötkitään pitkälle, itseään ei saa ottaa liian vakavasti.  

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Tämä artikkeli on osa Voice.fi ja Asema.net -sivustojen Tanssitytöt-juttusarjaa. Lue sarjan aiemmat artikkelit täältä

Lue myös: Onko Outi, 26, Ahvenanmaan kuumin ilmestys?

Lue myös: Eveliina, 21, on päivisin kiltti luokanopettajaopiskelija - iltaisin seksikäs tanssija

Lue myös: Kaunis showtanssija Tanja, 26: "Minua luullaan ujoksi"

Lue myös: Kouvolalainen Karoliina on tyrmäävän kaunis perheenäiti - katso kuvat

Treenivaatteet: Lavli Living Room/Lorna Jane Finland
Korut: Glitter

Hiukset: New Vision

Kilpailut

Uusimmat