Kuva: Janne "Nacci" Tranberg

Cannonball-pomo vastaa poliisin epäilyihin - mistä rahat tuhanteen lahjakinkkuun?

08.12.2016 14:45 - Senni Loikala

Cannonball MC:n johtohahmo Janne "Nacci" Tranberg vieraili Radio Cityn studiossa keskustelemassa moottoripyöräkerhon ilmaisten kinkkujen jakamistempauksesta.

MTV:n mukaan poliisia kiinnostaa suomalaisen moottoripyöräkerhon Cannonball MC:n keskiviikkoinen tempaus Myllypuron metroasemalla. Cannonball jakoi halukkaille tuhat ilmaista joulukinkkua. Tästä uutisoitiin useissa suomalaismedioissa.

– Tietysti olisi ihan hyvä tietää, mistä kinkut ovat sinne ilmestyneet, kuka ne on maksanut ja kuinka paljon niistä on maksettu. Varmaan sitäkin poliisissa nyt katsotaan. Mielestäni tässä on joka tapauksessa kyse kilven kiillotuksesta, rikosylikomisario Rabbe von Hertzen keskusrikospoliisista kommentoi MTV:lle.

Cannonball MC todettiin järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi Helsingin hovioikeudessa viime viikolla.

Cannonballin johtohahmo Radio Cityn haastattelussa

Cannonball MC:n johtohahmo Janne ”Nacci” Tranberg, 41, vieraili torstaina Radio Cityn Jere Ollisen juttusilla. Ollinen kysyi Tranbergilta, mistä kinkut olivat ostettu.

- Kinkut oli ostettu muistaakseni tukusta. Heinon tukusta muistaakseni, Tranberg vastasi.

Bauer Median online-toimitus otti yhteyttä Heinon tukkuun, josta ei kommentoitu sitä, olivatko kinkut ostettu sieltä. 

Tranberg vastasi lähetyksessä myös kysymykseen siitä, miten kinkut olivat rahoitettu.

- Eikö meikäläisen tulot siihen riitä pelkästään, jos niitä aletaan erittelemään? Kinkut on ostettu omasta taskusta, Tranberg tuumasi.

Lisäksi Tranberg kommentoi poliisin väitettä siitä, että Canonballin tempaus saattaisi olla ”kilven kiilloittamista” eli yritystä parantaa ryhmän mainetta.

- En tiedä, mitä tarkoittaa kilven kiillotus. Nämä ovat poliisin keksimiä juttuja ja jätetään ne omaan arvoonsa. Varmasti poliisia kiinnostaa kaikki, mitä me tehdään. Voidaan varata aika, niin voivat tulla keskustelemaan kinkuista meidän kanssa, hän sanoi.

"Paikalla oli ihmisiä, jotka tarvitsivat kinkkuja"

Tranberg pitää tapahtumaa muilta osin onnistuneena ja antoisana.

- Siellä oli paljon vanhuksia ja lapsiperheitä; sellaisia ihmisiä, jotka todella tarvitsivat kinkkuja. Kohtaamiset olivat mielenkiintoisia ja ihmiset olivat todella kiitollisia ja iloisia. Kukaan ei valittanut mistään eikä ketään häirinnyt se, että me jaettiin kinkkuja.

Tranberg, joka MTV:n mukaan tuomittiin lokakuussa talousrikoksista vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen, pitää mahdollisena, että tempaus järjestetään myös ensi vuonna. Näin ainakin, mikäli poliisi toteaa tämänvuotisen tempauksen taustat puhtaiksi. 

- Luulen, että ensi jouluna mennään taas jakamaan kinkkuja, koska sillä saa tehtyä niin paljon hyvää. Saatamme tehdä näin uudestaan välittämättä siitä, mitä mieltä poliisi on.

Jere Ollinen Cityn Päivässä arkisin kello 10-13. Seuraa Radio Cityä Facebookissa tästä.

Lue myös: Motörhead-tähti esitteli huikean moottoripyöränsä - katso kuvat

Kilpailut

Uusimmat