Kuva: AOP

Saara Aallon lesbokommentti närkästytti suomalaisia - julkaisi vastauksen kritiikkiin

19.12.2016 08:40 - Senni Loikala

Britannian X Factorissa hurmannut suomalaislaulaja palaa Mirror-lehden haastattelussa antamaansa kommenttiin lesboudestaan avoimesti kertoneista naisista Suomessa.

Britannian X Factor -laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Saara Aalto, 29, antoi brittiläiselle Mirror-lehdelle viime viikolla haastattelun, jossa hän kertoi olleensa yksi ensimmäisistä julkisesti lesboudestaan kertoneista naisista Suomessa.

Aalto kertoi seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisuudessa noin kaksi vuotta sitten. Sittemmin hänen kihlattunsa Meri Sopanen on näyttäytynyt usein Aallon rinnalla mediassa. 

Laulajan kommentti siitä, että hän olisi ensimmäisiä julkilesboja Suomessa, on herättänyt joissakin ihmetystä. Ennen Aaltoa viihde- ja kulttuurialan nimistä esimerkiksi näyttelijä Minna Haapkylä, elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo, näyttelijä Pirkko Hämäläinen, kirjailija Tove Jansson ja mediapersoona Rakel Liekki ovat olleet avoimesti lesboja. 

Aalto palaa kommenttiinsa ja sen synnyttämään ihmetykseen myös sosiaalisessa mediassa. "Olen sanonut, että olen ensimmäisiä naisartisteja parisuhteessa naisen kanssa, niitä ei paljon julkisuudessa ole. Pitää olla varovainen sanavalintojen kanssa.. Media", laulaja kirjoitti Twitterissä.

Mirror-lehden alkuperäinen haastattelu on katsottavissa videolta tästä. Keskustelua herättänyt kommentti tulee videolla aikakoodissa 3:00. Videolla Aalto ei sano olevansa ensimmäisiä parisuhteessa naisen kanssa olevia naisartisteja Suomessa, kuten hän kirjoittaa Twitterissä, vaan hän sanoo näin:

- Olin yksi ensimmäisistä julkilesboista Suomessa ikinä.

Yksi Aallon lausunnon kuulleista kommentoi tapausta näin: "Ehkä on mennyt jotenkin ohitse.. Omituista. En tykkää, että Suomesta luodaan väärää kuvaa takapajulana."

Tähän Aalto vastasi näin: "Jokaisessa haastattelussa pääsen kertomaan, miten täällä on helppoa olla homo, puhumaan avioliittolaista ja tasa-arvosta, mutta että naispareja on julkisuudessa vähän. Peace."

Lue myös: Saara Aalto avautuu hääsuunnitelmistaan - ei halua mennä naimisiin Suomessa

Lue myös: Twilight-kaunotar Kristen Stewart tylytti toimittajaa: Lesbo-utelut hermostuttivat

Kilpailut

Uusimmat