Kuva: Vilma Kaura

Suomalaisnäyttelijät viettivät kuukauden eristyksissä Lapissa - "Auttoi unohtamaan muut asiat"

14.01.2017 16:15 - Vilma Kaura

Outi Mäenpää ja Ville Virtanen esittävät uudessa Armoton maa -draamaelokuvassa entistä pariskuntaa, jolla on yhteinen lapsi.

Tammikuussa ensi-iltansa saavaa Armoton maa -elokuvaa tähdittävät näyttelijät Outi Mäenpää ja Ville Virtanen kertovat viettäneensä viime vuoden kevättalvella liki kuukauden eristyksissä Norjan Lapissa elokuvan kuvauksissa. Näyttelijöiden mukaan pohjoisen jylhät maisemat tuntureineen sekä paikalliset ihmiset tempaisivat mukaansa elokuvan tunnelmaan.

- Näyttelijän työssä rakastan sitä, että pääsemme vierailemaan kuvauspaikoilla paikallisten ihmisten luona. Silloin oma roolihenkilökin asettuu paremmin, kun on keskellä oikeaa elämää, Mäenpää sanoo.

Myös Virtanen huomauttaa keikkatyön olevan yksi näyttelijäntyön parhaista puolista. Sulkeutuminen yhteen paikkaan muutamaksi viikoksi auttaa unohtamaan kaikki muut asiat ja jäljelle jää vain työ roolihahmon kanssa.

-  Noilla reissuilla saa karsittua kaiken ylimääräisen sälän elämästä, Virtanen toteaa.

(kuva: Vilma Kaura)

Kaikki roolit yhtä merkittäviä

Armoton maa -elokuva sijoittuu Suomen Länsi-Lapissa sijaitsevaan pieneen kylään, jonka eläkkeelle jäänyttä poliisia Ville Virtanen näyttelee. Outi Mäenpää näyttelee puolestaan poliisin pojan äitiä, jolle on jäänyt elokuvassa hyvin pieni rooli. Jussi-patsaita kauhoneelle Mäenpäälle pieni rooli on nykypäivänä yhtä merkittävässä asemassa kuin pääroolikin.

- Totta kai naispääosan esittäminen on aina ihanaa. Tässä elokuvassa työskenteleminen ohjaaja Jussi Hiltusen kanssa oli kuitenkin niin hurmaavaa, että olin aina täysin tyydyttynyt näyttelijänä kuvauspäivän päätteeksi. Hienoa on myös se, että elokuvaan on leikattu vain ne osat, jotka tarina tarvitsee.

Viime aikoina poliisirooleja napannut Virtanen ei osaa nimetä syytä sille, miksi hän on päätynyt esittämään juuri kyseisiä rooleja. Miehen mukaan poliisiroolit ovat vain pieni prosentti muiden roolien joukossa hänen urallaan.

- Olen näytellyt 30 vuotta ja tehnyt neljä poliisiroolia sinä aikana. Vuosien varrelle mahtuu siis monenlaisia muitakin rooleja. Toki olen tehnyt nyt peräkkäin sekä rikospoliisi Sorjosen että tämän elokuvan Lasse Kuntosen roolin, mies huomauttaa.

Jussi Hiltusen ohjaama draamaelokuva Armoton maa saa ensi-iltansa 20. tammikuuta. Elokuva pääosissa nähdään myös näyttelijät Antti Holma ja Mikko Neuvonen. Katso alta elokuvan traileri.

Lue myös: Eppu Normaali -tähdet avoimina elokuvan kuvauksista: "Tuntui inhottavalta päästää kamerat kotiin"

Lue myös: Joona Jalkanen Kari Tapio -elokuvasta: "Olemme varautuneet kohuihin"

Kilpailut

Uusimmat