Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Uutuuselokuvaa tähdittävä Antti Holma: Romaania saadaan odottaa vielä vuosia

20.01.2017 11:45 - Rea Tallgren

Lontoossa nykyään asuva Holma nauttii kirjoittamistyöstä ja murehtii autokoulun kakkosvaihetta.

Lontoossa tätä nykyä asuva Antti Holma, 34, ei ole karistanut Suomen pölyjä kannoiltaan kokonaan - päinvastoin. Mies on matkustanut Suomeen työtehtävien merkeissä paljonkin.

Parhaillaan Holma on Suomessa promoamassa uutta elokuvaansa, joka saa ensi-iltansa 20.1. Armoton maa -elokuvassa Holma näyttelee Jaakkoa, jonka paluu vankilasta ei mene aivan kuten voisi toivoa. Armoton maa kuvattiin Norjan Lapissa. Holma nautti todellisuuspaosta keskellä ei mitään. 

- Siellä minun ei tarvinnut yhtään olla Antti Holma, vaan sain eläytyä Jaakon rooliin. 

Lontoossa miehen kiireisenä pitävät kirjoitustyöt - ja monet erilaiset sellaiset. Holma kutsuu niita "odd jobeiksi", eli satunnaisiksi ja kenties yllättäviksikin töiksi. Runokirjan lisäksi työn alla on muun muassa laulutekstejä. 

Romaanin aikataulut uusiksi

Kun Holma muutti Lontooseen, kertoi hän aikovansa alkaa kirjoittaa kakkosromaaniaan. Aikataulut ovat kuitenkin toistaiseksi pitäneet tavoitteen staattisessa tilassa. 

- Luulin, että minulla olisi aikaa kirjoittaa runokirjaa kahdeksan tuntia päivässä, kirjoittaa romaania kahdeksan tuntia päivässä, käydä salilla ja tutustua Lontooseen ja tutustua uusiin ihmisiin. Ja että saisin kaiken sen tehtyä kahdessa viikossa, Holma kuvailee värikkääseen tyyliin aikataulujen aiheuttamaan paradoksia. 

Koska runokirjalla on deadline ja englantilaisen "valkoisen paahtoleivän päälle tarvitaan myös margariinia", saa romaani vielä odottaa. 

- Kyllä siihen varmasti useampi vuosi menee, Holma toteaa. 

Suorittaminen sai luvan riittää

Miestä, joka on kirjoittanut jo kaksi kirjaa, näytellyt Putouksessa, juontanut Kingiä ja omaa nimeään kantavaa show'ta ja tähdittänyt elokuvia voisi pitää kaikilla mittapuilla menestyjänä - ja kenties myös melkoisena suorittajana.

Nyt Holma sanookin nauttivansa siitä, että saa tehdä asioita pääsääntöisesti omaan tahtiinsa. 

- Sitä elämää, jossa vielä öisinkin tehdään Snapchat-videoita, jaksaa ehkä sen kolmisen vuotta, mutta jossain vaiheessa raja tulee vastaan siinäkin. 

Yksi pakollinen etappi siintää vielä horistontissa. Se on autokoulun kakkosvaihe, jonka suorittaminen jäi Holmalta väliin silloin, kun se olisi onnistunut kaikista helpoiten. Hintaa Holma joutuu maksamaan nyt. 

- Olisi pitänyt tehdä se silloin, kun se olisi ollut helpompi järjestää, Holma irvistää.

Katso Armoton maa -elokuvan traileri alta.

Lue myös: IS: Antti Holma, 34, lopetti tupakoinnin ja tissuttelun: "Tajusin, että kuolen kolmekymppisenä"

Kilpailut

Uusimmat