Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Pepe Willberg vahvuuksistaan TTK-kisassa: "Ikä on tuonut hurjaa luontoa ja vapauttavaa ajattelua"

28.01.2017 13:15 - Iiro Myllymäki

Muusikko Pepe Willberg, 70, pelkää kaatuvansa kesken tanssin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Pitkän uran tehnyt muusikko Pepe Willberg, 70, kilpailee MTV3:n supersuositun Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tulevalla kaudella. Willbergin tanssiparina nähdään Jutta Helenius. Willberg kertoi ohjelman tiedotustilaisuudessa, että muusikon uran aikana karttuneesta rytmitajusta on hyötyä tanssin pyörteissä. Samaan uskoo Helenius.

- Uskon, että Pepe paneutuu tanssimiseen hyvin rauhallisesti ja sopivalla vakavuudella. Rytmitajusta on varmasti hyötyä. Siitä lähdemme liikkeelle, Helenius kertoo Voice.fi:lle.

Willberg on yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana tanssittanut yleisöjä ympäri Suomen, mutta itse laulajalle tanssikokemusta ei ole juuri kertynyt.

- 1950- ja 1960-lukujen taitteessa kävin tanssikoulun, kuten kaikki muutkin nuoret miehet siihen aikaan, mutta se oli aika mitätön. Sillä nuoren miehen psyykellä ei hirveästi taivuteltu tai mitään muutakaan. Ikä on kasvattanut luonnetta. Kärsivällisyyttä minulla on ollut aina, mutta nyt on myös sellaista hurjaa luontoa ja vapauttavaa ajattelua. Ei tämä ole mikään elämän vakavin asia, Willberg sanoo.

(kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Pyydettiin ohjelmaan ensimmäistä kertaa

Eniten Willbergiä jännittää, kaatuuko hän suorassa lähetyksessä kesken tanssin.

- Tämän ikäinen ihminen ei pääse kovin helposti ylös sieltä, Willberg veistelee.

Willberg kertoo harrastaneensa kuntonyrkkeilyä jo kymmenen vuoden ajan, joten kunto ei ole päässyt rapistumaan. Mies toivoo, että tanssitreeni kohentaisi kestävyyskuntoa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta alkaa nyt kymmenes kausi. Willberg kertoo, että häntä ei ole koskaan aiemmin pyydetty mukaan.

- Työryhmällä on varmaan ollut sellainen käsitys, että en lähtisi mukaan. Tämä varmaan johtuu siitä, että olen yli 50 vuotta laulanut estradeilla enkä ole liikahtanut senttiäkään kumpaankaan suuntaan. Se on antanut ymmärtää, että tuo kaveri ei harrasta liikuntaa.

Willberg oli otettu, kun kutsu ohjelmaan tuli. Mies on katsonut melkein kaikki kaudet innolla tv:stä. Uusi kausi alkaa sunnuntaina 12. helmikuuta nauhoitetulla jaksolla, ja tanssijat laitetaan tulikokeeseen ensimmäisessä livelähetyksessä sunnuntaina 19. helmikuuta.

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa -parit julki - mukana muun muassa Kasmir ja Eevi Teittinen!

Kilpailut

Uusimmat