Kuva: Senja Rapila

IS: Axl Smithin uhrit avautuvat jälleennäkemisestä oikeussalissa: "Hänen katseensa oli tyhjä"

20.02.2017 08:05 - Senni Loikala

Tänään maanantaina on viimeinen virallinen istuntopäivä, jolloin käsitellään Axl Smithin salakatseluvyyhtiä. Tästä ja uhrien kommenteista uutisoi Ilta-Sanomat.

Axl Smithin, 32, on tarkoitus saada helmikuun loppuun mennessä tuomio salakuvaamisvyyhdistä, kerrotaan Ilta-Sanomissa. Smithille nostettiin syytteet 33 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta sekä kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Smith oli kuvannut luvatta videoita akteistaan eri naisten kanssa ja näyttänyt videoita myös muille ihmisille.

Smithin salakuvaamisen uhreiksi joutuneet naiset kommentoivat lehdelle myöhempää kohtaamistaan Smithin kanssa oikeussalissa. Lehden mukaan istuntosaleissa näytettiin todistusaineistona video- ja kuvamateriaalia ja uhrit saivat tahtoessaan poistua salista niiden esittämisen ajaksi. Uhrit saivat tahtoessaan myös sermin itsensä ja Smithin välille katsekontaktin välttämiseksi.

- Totta kai oli hirveää mennä sinne ja kohdata se ihminen, kun en ollut nähnyt häntä niin pitkään aikaan. Tunteet olivat pinnassa, yksi uhreista kommentoi.

Toinen puolestaan kertoo nähneensä Smithin ilmeettömät kasvot:

- Hänen katseensa oli tyhjä, asianomistaja kommentoi.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Osalta naisista Smith pyysi anteeksi istuntosalissa, minkä kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on IS:n mukaan vahvistanut todeksi. Yksi uhreista kertookin, että Smith pyysi häneltä anteeksi.

- Hän pahoitteli ja sanoi, ettei koskaan tarkoittanut mitään pahaa, yksi naisista sanoi.

Smith perusteli aiemmin salakuvaamista omalla turvallisuudellaan. Ainakin yksi lehden haastattelemista uhreista ei tätä usko. Uhrin mukaan Smithin toiminnasta näkee, että salakuvaaminen on ollut tarkasti suunniteltua ja hän on tiennyt, mitä hän on tilanteissa tehnyt.

Tänään maanantaina on viimeinen virallinen istuntopäivä, joka on varattu tapauksen käsittelylle. Jos tapauksen käsittelyn aikataulu venyy, on sille varattu kaksi varaistuntopäivää.

Lue myös: Kolumni: Voi Axl Smith parkaa

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat