Kuva: Mikko Räsänen

Mikko, 32, hoitaa vauvanukkea kuin aitoa lasta: syöttää, nukuttaa, pesee ja vaihtaa vaippoja

27.02.2017 16:30 - Mikko Räsänen

Radio Cityn Mikko Honkanen joutuu viikon ajan hoitamaan robottivauvaa, joka vaatii täysin saman huomion kuin oikea vastasyntynyt.

Radio Cityn Aamua juontava Mikko Honkanen eli HonkaMikko joutuu erikoiseen ihmiskokeeseen. HonkaMikko saa nimittäin viikoksi kotiinsa vauvasimulaattorin eli nuken, joka on todellisuudessa robottivauva. Simulaattorivauva on oikean vastasyntyneen kokoinen ja painoinen, ja se myös tulee vaatimaan täsmälleen samalla tavalla hoitoa kuin oikea vastasyntynyt.

Honkansen täytyy syöttää robottivauvaa ja saada se nukkumaan niin päiväunia kuin yöunet. Vauvan vaippoja täytyy myös vaihtaa, sitä täytyy röyhtäyttää ja sille täytyy antaa tarpeeksi turvaa ja läheisyyttä, eikä hygieniakaan saa unohtaa. Simulaattorissa on tietokone, joka mittaaa tarkasti, miten hyvin Honkanen pystyy suoriutumaan isänä vastaamaan vauvan tarpeisiin. 

- Eniten pelottaa se, että vauvalle sattuu jotain. Vaikka se on vain sinulaattori, niin se on ihan yhtä herkkä kuin mitä vastasyntyneet todella ovat. Jos sitä kohtelee yhtään kaltoin, niin se kaikki näkyy tuloksissa, Honkanen miettii.

Vielä tällä viikolla testissä vietetään kuvitteellista viimeistä raskausviikkoa. Perjantaina juhlitaan varpajaisia ja lauantaina alkaa koitos, kun simulaattori kytketään päälle. Siitä seuraavan viikon ajan Honkanen joutuu kuljettamaan vauvaa mukanaan kuin yksinhuoltaja ja vastaamaan sen tarpeisiin kaikkialla.

- Kyllä vähän jännittää tilanne, että olen julkisella paikalla ja vauva alkaakin itkemään, enkä tiedä yhtään, mitä tehdä. Itku kun voi johtua siitä, että se haluaa ruokaa tai vaippa pitää vaihtaa tai sitten siihen on joku muu syy. Onhan siinä myös pieni julkinen nöyryytys, sillä saatan kerätä huomiota, kun julkisella paikalla hoidan nukkea, Honkanen nauraa.

Yksi ihanuus, mihin vastasyntyneiden vanhemmat yleensä nopeasti törmäävät, ovat yöheräämiset. Se ei Honkasta pelota.

- Tässä on kyse vain viikosta. Minä kyllä pärjään sen ajan lyhyilläkin unilla, mutta vaimoani tämä asia jännittää enemmän. Yleensähän vastasyntyneiden vanhemmilla on äitiys- ja isyysloma, mutta meille ei sellaista ylellisyyttä ole suotu.  

Kuuntele HonkaMikon ja vauvan edesottamuksia Radio Cityn Aamuissa. Arkisin klo 06-10. Facebookissa aiheesta lisää osoitteessa https://www.facebook.com/citynaamu.

Lue myös: Mikko Honkasen tarina: Miten hiphop-muusikko päätyi rock-kanavan juontajaksi?

Kilpailut

Uusimmat