Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalla kuuluu Suomen paras paikallisradio - pääsi Guinnessin ennätyskirjaan

02.04.2017 08:45 - Mikko Räsänen

Pohjois-Pohjanmaalla kuuluva Radio Pooki on ottanut oman alueen täydellisesti haltuunsa.

Perjantaina Porvoossa järjestettiin valtakunnallinen Radiogaala, jossa Suomen kaupallinen radiobisnes palkitsi parhaita osaajiaan. Suomalaiset paikallisradiot saivat uuden kiistattoman kuninkaan, kun Pohjois-Pohjanmaalla kuuluva Radio Pooki lähti kotiin kahden palkinnon kanssa. Pooki nimittäin valittiin gaalassa koko Suomen parhaaksi paikallisradioksi. Sen lisäksi kanavan Pooki tulee kylään -tempaus, jossa kanava jalkautui kuulijoiden pariin valittiin parhaaksi kanavapromootioksi.

Raahessa ja Oulussa asemapaikkojaan pitävän kanavan tekijät olivat palkintosateessa yhtä hymyä.

- Tuntuu tosi mahtavalta! Tämä on kruunu sille upealle vuodelle, jonka saimme kuuntelijoiden kanssa tehdä yhdessä. Saavutimme Pookin historian ennätysluvut ja nyt vielä tämä. Olen ylpeä meidän upeiden tekijöiden puolesta, he ansaitsivat tämän, Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki kertoo.

Pookin suosiosta kertoo sekin, että se on oman alueensa kuunnelluin kaupallinen kanava yli 45-vuotiaden kuulijoiden keskuudessa, vaikka vastustajina onkin suuria valtakunnallisia kanavia.

- Tämä kertoo siitä, että ihmisillä on paikalliselle kanavalle paikka sydämessä. Se on meille kunniatehtävä, ollut jo pian 28 vuotta, Kuki sanoo ja jakaa kiitosta kanavan menestyksestä myös kuulijoille.

- Meillä on paljon ohjelmia, jotka teemme yhdessä kuuntelijan kanssa. Se on tiimipeliä, joten iso kiitos tästä menee kuuntelijoille. Toimituksessa luotamme omaan juttuun ja tuomme esille paikallisuutisia, ovat lähellä kuuntelijoittemme päivittäistä elämää. Sille on tilausta.

Mitä Pookin kuulijat voivat odottaa vuodelta 2017?

- Jatkamme tutulla polulla, päällimmäinen ajatus ei heilu eikä huoju. Kuitenkin lupasimme jo huomioida tämän voiton tempaisemalla sen kunniaksi erikoislähetyksen. Sen muoto tarkentuu ja kerromme siitä lähiaikoina. Radio Pookin nimissä on ollut ja on käsittääkseni yhä Guinnesin ennätystenkin kirjaan kirjattu maailman pisin yhtäjaksoinen puhelintoivekonsertti. Tuo konsertti kesti viisi vuorokautta. Nyt teemme jotain vastaavassa mittaluokassa, Kuki lupaa.

Tutustu Radio Pookiin ja kuuntele sen nettiradiota osoitteessa www.radiopooki.fi.

Voice.fi ja Radio Pooki kuuluvat Bauer Mediaan

Kilpailut

Uusimmat