Kuva: Karo Holmberg

Mr. Gay Finlandia ja Miss Gay Finlandia haetaan jälleen - "ulkonäöllä ei väliä"

03.04.2017 12:45 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Kaikki ovat arvokkaita sellaisina kuin ovat, muistuttavat tapahtuman tuottajat.

Suomi saa seuraavat sateenkaarikuninkaallisensa ravintola dtm:ssä Helsinki Pride -viikolla. Ylläolevassa kuvassa näet viime vuoden voittajat Marko Fali ja Helmi-Maaria Jokinen.

Haku titteleiden uudeksi haltijaksi on nyt alkanut. Mukaan haetaan persoonallisia osallistujia toimimaan hyvän tahdon lähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailujen tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta tekee voittajien kanssa yhteistyötä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Mr. Gay Finland -kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. 

- Mr. Gay Finland on enemmän kuin komeuskilpailu – ulkoisen komeuden lisäksi huomioidaan erityisesti osallistujien sisäistä komeutta. Kilpailuun ovat tervetulleita eri-ikäiset, -kokoiset ja -näköiset homomiehet, kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja Janne Tiilikainen.

Suomen ensimmäinen Miss Gay Finland -kilpailu puolestaan järjestettiin Helsinki Pride -viikolla vuonna 2013.

- Miss Gay Finland -kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten monimuotoisuutta. Kaikki erilaiset naisiksi identifioituvat seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat tervetulleita kisaan. Me kaikki olemme upeita ja arvokkaita juuri sellaisina ja sen tyylisinä kuin olemme. Juhlikaamme tätä rikkautta, kertoo Miss Gay Finland -kilpailun tuottaja Kristiina Puukko.

Haku Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin on käynnissä 3.–23.4.2017. Mukaan voi hakea osoitteissa www.missgayfinland.fi/ ja www.mrgayfinland.fi/. Uudet gay-kuninkaalliset valitaan Helsinki Pride -viikolla ravintola dtm:ssä. Heidät kruunaa molemmissa kilpailuissa oma valitsijaraati. Yleisö valitsee suosikkinsa tekstiviestiäänestyksillä.

Lue myös: Uusi Mr Gay Finland valittiin - katso

Lue myös: Uusi Miss Gay Finland valittiin - katso

Lue myös: Miss Gay Finland -finalistit julkistettiin - katso kuvat upeista naisista

Kilpailut

Uusimmat