Kuva: Senja Rapila

Samu Haber: "On hienoa kuulua miljoonakerhoon"

17.04.2017 10:00 - Anna Hopi

Sunrise Avenue -yhtyeen keulakuva on ylpeä bändin saavutuksista.

Uudella kaudella mukana oleva laulaja Samu Haber ylistää Vain elämää -risteilyllä ohjelman porukkahenkeä ja toteaa, että sarjassa kuullut tarinat koskettivat. Haberin luotsaaman Sunrise Avenuen kohdalla kansainvälistä menestystä ei voi ohittaa.

Kokeeko mies, että Suomessa tiedetään tarpeeksi bändin saavutuksista ulkomailla?

- Jos olemme saaneet neljä vienti-Emmaa, niin eiköhän menestys ole näkynyt. Minulla on hyvä olla itseni kanssa. Onhan se selvää, että Lapin perukoilla on tyyppi, joka ei tiedä, mitä vaikka joku Cheek on tehnyt. Sama juttu meidän kanssamme, hän lataa.

- On ollut hienoa asua Suomessa ja - anteeksi, että sanon tämän ääneen - olla vitun menestynyt, miljoonakerhossa. Olen naureskellut itsekseni, kun joku on tullut heittämään läppää, että eikö teillä ollut joskus Saksassa joku keikka. Niin olen siihen vaan todennut, että joo, joskus oli...

Vähättely ei paina Samun mukaan paljon vaakakupissa.

- Olen tuhottoman ylpeä siitä, mitä olemme saaneet tehneet, ja tiedän itse, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Olisi hienoa pystyä inspiroimaan jotain nuorta, joka soittelee makuuhuoneessaan kitaraa ja miettii, että kun Samu on tuon tehnyt, niin ehkä minäkin pystyn, hän summaa.

Muusikko kuitenkin painottaa, että Vain elämää -ohjelman ydin on muissa asioissa kuin saavutuksilla retostelussa.

- Ei sinne mennä puhumaan maailmavalloituksista. Sinne mennään puhumaan tunteista, ajatuksista, elämästä - se on vain elämää. Ei sen ohjelman nimi ole vain "katsokaa mun pop-uraa", Minulla on omat veikkaukseni siitä, ketkä tuon sarjan kautta todella breikkaavat. Nikka Ankara on varmasti yksi niistä, ja Ollistakin tuodaan esiin uusia puolia, Samu sanoo jämäkästi.

Kilpailut

Uusimmat