Kuva: Senja Rapila

Salatut elämät -komistus: Pienet lapseni saavat katsoa Salkkareita!

06.04.2017 20:45 - Erica Alaluusua

Saippuasarjassa näyttelevä Mikko Parikka kertoo, että Salatut elämät voivat käynnistää hyviä keskusteluita vanhemman ja lapsen välillä.

Mikko Parikka, 28, tunnetaan Jiri Viitamäen roolistaan Salatut elämät -televisiosarjassa. Parikka on näytellyt ohjelmassa hyvin rankkojakin kohtauksia, joista viimeisimpinä voidaan mainita hahmon sokeutumisen.

Parikka kertookin, että on käyttänyt eniten omaa aikaansa valmistautuakseen sokean rooliin. Valmistautuminen tuotti tulosta, vaikka roolin näytteleminen onkin ollut fyysisesti raskasta.

- On saanut haastaa itseään näyttelijänä henkisesti ja ennen kaikkea fyysisesti. Roolissa on joutunut lähestymään asioita täysin eri kulmasta ja keskittymään täysin eri tavalla kuin aiemmin, Parikka sanoo.

Vuodesta 1999 esitetty ohjelma on herättänyt runsaasti kohuja etenkin traagisten päätösjaksojen myötä. Ensimmäisen kohunsa se aiheutti kahden miehen välisellä suudelmalla, ja myöhemmin mediassa ollaan kohistu esimerkiksi kuvitteellisen Kentauri-ravintolan räjähdyksestä.

Ohjelma sai kohtauksen myötä raskasta kritiikkiä sopivuudestaan perheohjelmaksi. Silloin tuotannosta vastattiin, että sarjan sopivuus lasten silmille on täysin vanhempien vastuulla.

Kahden pienen lapsen isänä Parikka kuitenkin kokee, ettei televisiota tarvitse kotona piilotella lapsilta.

- Meillä ikärajaa ohjelmalle ei ole. Salatut elämät pyörii monesti kotonakin ja kyllä lapsemmekin sitä katsovat, näyttelijä tuumaa.

Parikan mielestä ohjelma toimii myös loistavana keskusteluapuna vanhempien lasten kanssa, kun ohjelman tapahtumat voidaan käydä yhdessä lävitse.

- Mielestäni Salkkareissa käsitellään aika tärkeitä teemoja. Mikä olisi parempi tapa avata keskustelu kuin katsoa ohjelmaa ja sen jälkeen puhua jakson kohahduttavasta tapahtumasta.

Salatut elämät MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo. 19.30-20.00

Lue myös: Salkkarit-komistus tapasi vaimonsa töiden lomassa - "Alkuvaiheessa olin vähän mustasukkainen"

Kilpailut

Uusimmat