Kuva: Senja Rapila

Bändissä laulava Salatut elämät -näyttelijä: Olisin mieluummin rokkitähti!

11.04.2017 18:15 - Erica Alaluusua - Luettu 1 663 kertaa

Jarkko Nyman työskentelee näyttelijänä Salatut Elämät -televisiosarjassa sekä muusikkona Patela-yhtyeessään.

Näyttelijä Jarkko Nyman, 42, on tuttu Salatut elämät -televisiosarjasta, jossa hän on ollut mukana vuodesta 2009.

Sebastianin roolia näyttelevä Nyman on näyttelijäuransa ohella kunnostautunut myös rockmuusikkona. Nyman perusti vuonna  yhdessä lapsuudenystävänsä Janne Valpun kanssa rockyhtye Patelan, jonka nimi viittaa oululaiseen asuinalueeseen. 

Mutta tahtoisiko Teatterikorkeakoulusta valmistunut Nyman olla ennemmin rock-tähti vai näyttelijä?

- Jos Suomessa ottaa musiikki niin paljon tuulta alleen, että sillä voisi itsensä elättää, niin se saa kyllä ottaa tuulta aika kovasti. En pidä sitä kovin realistisena vaihtoehtona, että luopuisin näyttelijän työstäni, Nyman toteaa ja jatkaa:

- Olen aina tehnyt musiikkia, ja aikoinaan soitin Oulussakin Generators-nimisessä bändissä, joten musiikki oli elämässäni jo ennen näyttelemistä. Ajauduin näyttelijän työhön musiikin kautta. Musiikki on ollut elämässäni pienestä pitäen.

Nyman kertoo, että vertailua näyttelyn ja musiikin välillä on vaikeaa tehdä juurikin siksi, että molemmilla on ollut suuri rooli elämässä.

- Pääsin 19-vuotiaana sellaiseen bändiin, joka oli jo käytännössä valmis. Ensimmäinen keikkani oli 5000:n hengen yleisön edessä, minkä jälkeen soitettiin Tavastialla ja isoissa kaupungeissa tuvat täynnä. Pääsin silloin jo siihen "rock-staran elämään", josta olin aina haaveillut ja pääsi soittamaan niille isoille lavoille.

- Kun on päässyt näyttelijänäkin tekemään koko kirjon: televisiota, elokuvaa, ääninäyttelyä ja teatteria, niin sekin on palkinnut. Todella vaikeaa puolueettomasti arvioida, että kumpi olisi mukavampaa, Nyman kertoo.

Hän kuitenkin pamauttaa vielä lopullisen vastauksensa:

- Kyllä minä ennemmin rock-tähti olisin. Mutta silloin pitäisi sitten olla niin iso rock-tähti, ettei tarvisi tehdä mitään muuta siinä välissä.

Alta voit kuunnella Patela-yhtyeen sinkun Tuntematon.

Jos upotus ei näy, kappaleen voi kuunnella myös täältä.

Lue myös: Salatut elämät -tähti astui rokkarin saappaisiin - katso Patelan uusi musiikkivideo

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat