Kuva: AOP

Victoria's Secret julkaisi listan tämän hetken seksikkäimmistä naisista - moni tuohtui

15.04.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Monien mielestä alusvaatebrändin listauksessa ei ollut tarpeeksi erikokoisia ja -värisiä naisia edustettuina.

Suosittu alusvaatemerkki Victoria’s Secret julkaisee vuosittain What Is Sexy -listauksen, jossa se listaa omasta mielestään sen hetken seksikkäimmät naiset viihde- ja muotimaailmasta. Eilen perjantaina julkaistussa vuoden 2017 listauksessa voitot saivat muun muassa Lady Gaga seksikkäimmän laulajattaren kategoriassa, Mandy Moore seksikkäimmän näyttelijän kategoriassa ja Taylor Swift seksikkäimmän viihdyttäjän kategoriassa.

Muun muassa Metro.co.uk- ja Mashable-viihdesivustot ovat nostaneet listauksen esiin uutisoinnissaan – mutta varsin negatiivisessa valossa. Sivustot ovat kiinnittäneet huomionsa siihen, että lähes kaikki listauksen 20:stä voittajasta on valkoihoisia ja hoikkia naisia. Listaus ei sivustojen toimittajien mielestä anna tarpeeksi näkyvyyttä monenväriselle ja -kokoiselle seksikkyydelle.

Listauksessa on muutama eri etnisyyttä edustava voittaja, mutta nämä voitot eivät tulleet pääasiallisista kategorioista. Intialainen Priyanka Chopra voitti seksikkäimmän punaisen maton lookin palkinnon ja aasialaistaustainen Jamie Chung puolestaan seksikkäimmän festivaalityylin palkinnon.

Victoria’s Secretin listauksen seksikkyyskäsityksen yksipuolisuus on huomioitu myös sosiaalisessa mediassa. Twitterissä listausta on kommentoitu muun muassa seuraavilla tavoilla:

"En ole koskaan nähnyt minkään brändin sabotoivan itseään näin iloisesti."

"Victoria's Secret päättää kertoa sinulle, mikä on seksikästä. Huomioi: todennäköisyytesi päätyä tälle listalle kohenee, jos olet nuori, laiha ja valkoinen."

"Hienosti otatte kauneuskäsityksessänne huomioon monenlaiset ihmiset. Jospa kaikki vain olisivatkin nuoria, valkoisia ja laihoja."

Lue myös: Victoria's Secretin kuvankäsittelijä paljastaa: Kuusi suurinta salaisuutta kuvien takana

Lähteet: Metro.co.uk, Mashable

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat