Kuva: Fotolia

Tällaisilla sormuksilla julkkisnaisia on kosittu

26.04.2017 13:45 - Katja Nygård - Luettu 11 154 kertaa

Julkisuudesta tuttujen kaunotarten kihlatimanteissa ei ole säästelty koossa eikä hinnassa. Suurinta, eli tunnearvoa, ei kuitenkaan voi mitata edes rahassa.

1. Prinsessa Diana/Herttuatar Catherine

Herttuatar Catherinen sormea koristaa timantein ympäröity ja ajaton sinisafiiri. Sormuksella on myös huikeasti tunnearvoa. Se on sama sormus, jota hänen edesmennyt anoppinsa, prinsessa Diana, kantoi aikanaan sormessaan ollessaan naimisissa prinssi Charlesin kanssa.

Prinsessa Diana menehtyi 30. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa, eikä näin ollen ehtinyt nähdä esikoispoikansa Williamin onnea.

Alun perin sormus kuului Williamin pikkuveljelle, prinssi Harrylle, joka peri sormuksen äitinsä kuoltua. Harryn mielestä sormus kuitenkin kuului tulevan kuningattaren sormeen ja antoi sen veljelleen.

Herttuatar Catherine kantaa sormessaan muistoa miehensä äidistä, vuonna 1997 menehtyneestä prinsessa Dianasta. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

2. Kim Kardashian

Kim Kardashianin vihkisormuksen muhkea timantti on luokitukseltaan arvioitu maailman kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi timantiksi.

Viime vuoden lokakuussa ryöstäjien kohteeksi Pariisissa joutunut Kim menetti 20 karaatin emerald-leikatun sormuksensa, eikä nykyisestä sen olinpaikasta ole tietoa.

Sittemmin Kim sai nimettömäänsä uuden, joskin hieman vaatimattomamman näköisen sormuksen kadonneen tilalle. Uusi sormus on yksinkertainen malli, jota ympäröivät pienet timantit.

Kim Kardashianin hulppean kokoinen timanttisormus joutui vääriin käsiin Pariisissa tapahtuneessa ryöstössä. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

3. Beyoncé

Hollywoodin kalleinta kihlasormusta kantaa Splash News:n mukaan Beyoncé. Laulajattaren siippa Jay-Z kihlasi naisensa upealla18 karaatin timanttisormuksella.

Sormuksen keskiössä on virheettömästi emerald-muotoon leikattu 18 karaatin timantti, jota reunustavat pienemmät, platinaan upotetut timantit. Sormuksen on suunnitellut Lorraine Schwartz, ja sen arvo on noin viisi miljoonaa dollaria.

Selkeästi sormuksestaan onnellinen Beyonc on esitellyt punaisella matolla rinkulaansa auliisti valokuvaajille.

Laulaja Beyoncén mies Jay-Z kosi vaimoaan 18 karaatin timanttisormuksella. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

4. Kruununprinsessa Victoria

Vahvistamattomien tietojen mukaan kruununprinsessa Victorian vasenta nimetöntä koristaisi sama sormus, jolla hänen isänsä, kuningas Kaarle XVI Kustaa aikoinaan kosi kuningatar Silviaa.

Hovi ei ole vahvistanut tietoa, mutta korualan asiantuntijat ovat sitä mieltä, että hyvin todennäköisesti 150 000-200 000 kruunun arvoinen, isolla timantilla varustettu sormus on sama tai ainakin hyvin samankaltainen kuin hänen äidillään aikoinaan.

Sama sormus on kuulunut Silvian lisäksi myös Victorian isoäidille, prinsessa Sibyllalle.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on todennäköisesti saanut kihlasormuksensa suvun perintönä. (kuva: All Over Press)

(kuva: AOP)

Lähteet: IL, IS, The Knot

Lue myös: 2 X häät eri budjetilla

Lue myös: Mitä hankkia huomenlahjaksi? - 10 vinkkiä

Lue myös: 4 syytä palkata hääsuunnittelija

Arvostele artikkeli

Uusimmat