Kuva: Mikko Räsänen

Roope Salminen ankeasta nuoruudestaan: "Minulla ei ollut paljon kavereita"

29.06.2017 21:00 - Katariina Auvinen

Festari- ja mökkireissut jäivät rahattomuuden ja kavereiden puutteiden takia kokematta.

Laulaja ja näyttelijä Roope Salminen ei ikinä teininä päässyt ikinä festari- tai mökkireissuille. Salminen kertoo Iskelmä Festivaaleilla antamassaan haastattelussa sen johtuneen siitä, että hänellä ei ollut paljonkaan kavereita. Lisäksi Salminen paljasti olleensa ujo, joka ei auttanut tutustumisessa. 

- Minulla ei toisaalta olisi ollut rahaakaan lähteä. Ujouden lisäksi olin todella uusiavuton. En olisi osannut pystyttää telttaa.

Salminen myöntää olevansa vieläkin uusavuton. Hän ei esimerkiksi tiedä miten makuupussi voidaan saada niin pieneen tilaan, että se mahtuu pieneen pussukkaan. Mökkireissusaldo ei ole paljonkaan karttunut nuoruuden jälkeen. 

- Improryhmä Kolinan kanssa on tullut muutamia mökkireissuja tehtyä, mutta silloinkin olen täysin turha kaikissa mökkitöissä. Lähinnä kannan kauppakasseja tai kerron vitsejä, Salminen nauraa.

Ensimmäisellä festarikeikalla bändiä ei edes esitelty

Ensimmäisen festarikokemuksensa hän sai esiintyessään Roope Salminen ja Koirat  -bändinsä kanssa Ruisrockissa vuonna 2013.

- Esiinnyimme bändin kanssa Ruisrockin kaljateltassa. Meitä ei edes esitelty ja soitimme seitsemän minuutin settejä pitkin päivää. Saimme todella vähän rahaa siitä, Salminen muistelee. 

Nykyisin ei saa katsoa festarikeikkoja rauhassa

Siitä lähtien lavat ovat vain isontuneet. Festarit kiinnostaisivat Salmista nyt vieraana, mutta julkisuuden vuoksi keikkojen katsominen yleisöstä voi olla hankalaa. 

- Yritin esimerkiksi viikko sitten katsoa Ellinooran keikkaa, mutta eihän siitä mitään tullut, koska koko ajan ihmisiä oli ympärillä. En halua sanoa myöskään faneille pahasti. 

- Festareilla on vielä tullut otettua yleensä ilolientä, joka vielä madaltaa kynnystä tulla kiskomaan julkisuudenhenkilöä hihasta, laulaja pohtii. 

Toisaalta Salminen on sitä mieltä, että ken leikkiin ryhtyy sen leiki kestäkööt. Hän kertoo saavansa vielä kävellä Helsingissä rauhassa, mutta keikoilla ja festareilla hänet tunnistetaan monesti. 

Lue myös: Roope Salminen suitsuttaa uutta viihdeohjelmaa: "Haastavampi näyttelijälle kuin Putous"

Kilpailut

Uusimmat