Kuva: Senja Rapila

Kunnianhimo luo paineita Krista Kososelle: Asetan itselleni yhä suurempia vaatimuksia

14.08.2017 19:45 - Anna Hopi

Miami-elokuvassa show-tanssijaa näyttelevä Krista Kosonen, 34, halusi mennä rooliin syvälle ulkoisen muodonmuutoksen kautta.

Näyttelijä Krista Kosonen kuvaa Miami-elokuvan kuvausten olleen haastavat. Hän alkoi työstämään show-tanssija Angelan roolia suoraan äitiyslomaltaan palattuaan. Roolissa haastoivat muun muassa hänen esittämänsä hahmon pinnallisuus ja se, että Kososen piti opetella tanssimista roolia varten.

- Mitä enemmän tekee, sitä suuremmat vaatimukset itselleen asettaa. Ei voi vaan ajatella, että tehdään tämä nyt alta pois. Pelotti tässä esittämässäni henkilössä se, etten tekisi mitään pintapuolista kliseetä ja stereotyyppiä. Halusin luoda hahmostani kuitenkin oikean ihmisen, hän avaa.

- Ohjaaja Zaida Bergrothin ja vastanäyttelijäni Sonja Kuittisen kanssa yhdessä aloitetut treenit auttoivat pääsemään sisälle Angela-hahmoon. Minulle laitettiin samaan aikaan myös hiustenpidennykset, tekokynnet ja suihkurusketus. Ulkoisen ja sisäisen yhdistelmä auttoi löytämään hahmon ytimen, näyttelijä jatkaa.

"Tekokynnet eivät tehneet oloa naisellisemmaksi"

Hän kokee saaneensa paljon irti tavasta, jolla muuntautui roolihahmonsa nahkoihin ulkoisten keinojen kautta.

- Minulla ei koskaan ennen ollut pidennyksiä. Pää tuntui niiden kanssa painavammalta. Oli hassua, miten hiuksia oli yhtäkkiä todella paljon, ja se, miten aloit heilutella niitä. Tällainen voi tuntua pelkältä pinnalta, mutta se tuo omaan olemukseen uutta ja vierasta. Tajusin, että Angelan kropassa tuntuu tältä. 

Naisellisemmaksi muutokset eivät Kristan oloa tehneet. 

- Ajattelin ehkä enemmän, että nyt kropassa on näitä ihme ulokkeita. Minulle naisellisuus on jotain ihan muuta. Onhan se niin, ettei tekokynsillä voi tehdä samoja asioita. Lähdin viemään koiraa ulos, ja se vähän nykäisi ja remmi osui käsiin, niin heti lohkesi kynsi. Eikä niillä kynsillä avata bissetölkkiä yhtä helposti, hän nauraa.

- Tietyllä tavalla ne tuovat geneeristä naisellisuutta, että olet avuttomampi. Tekokynnet - ja tukka eivät kyllä noin muuten ole minun juttuni lainkaan.

Katso alta Miami-elokuvan traileri.

Lue myös: Krista Kosonen Elle-lehdessä: "Olen nautiskelija, en kodinhengetär"

Kilpailut

Uusimmat