Kuva: Senja Rapila

Krista Kososta pelotti uusi roolihahmo: "Suihkurusketus ja tekokynnet auttoivat samaistumaan"

09.08.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Zaida Bergrothin ohjaama Miami-elokuva kertoo sisarusten välisestä suhteesta.

Elokuvateattereihin elokuun alussa tullutta Miami-elokuvaa tähdittävät Krista Kosonen sekä Sonja Kuittinen. Zaida Bergrothin ohjaama elokuva kertoo kahden sisarusten välisestä suhteesta. Angela on kimaltavaa showtanssielämää viettävä isosisko. Anna taas on pienen kylän tyttö, joka lähtee isosiskonsa mukaan. 

Krista Kosonen myöntää Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa, että rooli pelotti häntä aluksi.

-Mitä enemmän teen elokuvia, sitä pahemmat vaatimukset asetan itselleni. Enää ei voi vaan kävellä paikalle, että tehdäänpäs tämä nyt pois alta. Roolihahmossa minua pelotti esimerkiksi showmaailma. En halunnut tehdä mitään kliseistä ja pintapuolista henkilöä vaan kokonaisen ihmisen, Kosonen kertoo. 

(kuva: Sami Kuokkanen / Filmikellari )

Kosonen sanoo, että suihkurusketus, tekokynnet ja hiustenpidennykset auttoivat kaiken muun ohella samaistumaan rooliin. Elokuvan ohjaaja Zaida Bergroth näki heti Kristan pääroolissa. 

- Olin ennen Kristan tapaamista miettinyt juuri häntä rooliin. Kun tapasin Kristan ja juttelimme, kuvittelin heti hänelle pitkät hiukset ja tekoripset. Oletukseni vain vahvistui, että hän on etsimämme henkilö Angelan rooliin, Bergroth kuvailee. 

Angelan pikkusiskon, Annan, rooli ei ollut aivan selkeänä Bergrothin mielessä. Siihen valikoitui juuri teatterikoulusta valmistunut 26-vuotias Sonja Kuittinen. Pikkukylän tyttöä elokuvassa näyttelevä Kuittinen on itse alkujaan kotoisin 2000 henkilön paikkakunnalta Puumalasta, joten rooliin samaistuminen meni kivuttomasti. Bergroth muisti Kuittisen teatterikoulusta ja näki, että hänessä on sitä jotain. 

- Minua jännitti aivan todella paljon kuvaukset. Muistan ajatelleeni viime kesänä, että alkaisivatpa kuvaukset jo. Kristan kanssa teimme paljon yhteistyötä ja kävimme käsikirjoitusta läpi. Siinä vaiheessa oli jo selvää, että meidän kemiamme pelaa yhteen. Hän on myös vaativa ja ammattitaitoinen omaa työtään kohtaan, Sonja Kuittinen pohtii. 

(kuva: Sami Kuokkanen / Filmikellari )

Lempeä, mutta vaativa ohjaaja

Sonja Kuittinen kuvailee ohjaaja Bergrothia lempeäksi, mutta vaativaksi ohjaajaksi. Elokuva purkitettiin pitkäksi elokuvaksi erittäin tiukan aikataulun mukaisesti. Yhteensä kuvauspäiviä oli viime lokakuussa alkaneissa kuvauksissa 25. 

- Zaida sai ilmapiirin maadotettua niin, että kiireestä huolimatta, näytteleminen tuntui levolliselta, Kuittinen sanoo.

Bergroth myöntää, että hän tarvitsee rauhaa pystyäkseen keskittymään. Ohjaajana hän pystyy myös vaatimaan sitä näyttelijöiltään. Ohjaaja kuitenkin joutuu käyttämään tahdonvoimaansa aina välillä rauhallisuuteen. 

-Olen rauhallinen, mutta se on joskus pakon sanelemaa, hän myöntää. 

(kuva: Sami Kuokkanen / Filmikellari )

Lue myös: HS: Krista Kosonen vilahtaa odotetun Hollywood-leffan trailerissa - katso

Kilpailut

Uusimmat