Kuva: AOP

Elvis Presleyn kuolemasta 40 vuotta - haudalla suomalaisten muistoseppele

16.08.2017 13:45 - Katariina Auvinen

Radio Novan Aamu haastatteli tänään Suomen virallisen Fan Clubin jäsentä aktiivisesta fanikulttuurista.

Laulaja Elvis Presleyn kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 40 vuotta. Vuosikymmenet eivät ole himmentäneet legendan säihkettä. Sen sijaan fanikulttuuri elää vahvana ja kuuluisan laulajan imitaattoreita arvellaan olevan maailmalla noin 35 000. 

Vaikka kuninkaaksikin tituleeratun Presleyn viimeisiin vuosiin liittyi paljon huumehuuruisia tunnelmia, hänet muistetaan niiden sijaan erinomaisena esiintyjänä. Monet artistit ja yhtyeet ovat saaneet inspiraatiota laulajasta. Tähden nimeen ovat vannoneet muun muassa The Beatlesin jäsenet ja esimerkiksi Kissin Paul Stanley

-Kun Elvis astui lavalle, se oli kuin kesyttämätön ja hillitsemätön peto olisi astunut esiin, Stanley kuvailee The San Diegon Union-Tribune -julkaisussa. 

Jopa nuoremmat sukupolvet ovat tutustuneet säkenöivässä asussa ja uniikissa hiustyylissä esiintyneeseen laulajaan. Hänen vino hymynsä ja karismaattinen ääni, ovat tavoittaneet vielä lukemattomia ihmisiä ympäri maailmaa. 

Presley kuoli vain 42-vuotiaana. Hänen elimistöstään löydettiin yli kymmentä vahvaa reseptilääkettä, jota hän oli väärinkäyttänyt. Kuolinsyyksi listattiin sydämen rytmihäiriö, joka johtui lääkkeistä. 

Virallinen fanikulttuuri elää vahvana Suomessakin

Elvis Presley haudattiin vain kaksi päivää kuolemansa jälkeen Forest Hillissä sijaitsevaan kryptaan. Tähden balsamoitu ruumis koitettiin kuitenkin varastaa elokuun lopussa, joten ruumis päätettiin haudata laulajan Tennesseen kodin, Gracelandin, takapihalle.  

(kuva: Marko Humia / The Official Elvis Presley Fan Club of Finland ry)

Suomessakin toimii virallinen Elvis Presley Fan Club, jonka hallituksen jäsen, Sami Leppäjärvi, antoi tänään haastattelun Radio Novan aamun Minna Kuukalle ja Aki Linnanahteelle. Fan Club on muun muassa toimittanut seppeleen legendan haudalle. 

- Hän oli maailman parhaimpia tulkitsijoita. Jokainen biisi, jonka Elvis otti käsittelyyn, hän onnistui tekemään niistä omansa, Leppäjärvi kertoo fanituksestaan. 

Fan Club järjestää erilaisia tapahtumia sekä pitää legendan nimeä yllä. Tänä vuonna on muun muassa järjestetty ensimmäinen Elvis Golf -tapahtuma. Elvis Presleytä fanittavat myös nuoretkin. 

-Elvis faneista löytyy nuorisoakin. Memphisissä pidetään muistoviikko Elviksen kunniaksi, jossa nuorisoakin näkee, Leppäjärvi kertoo. 

Kuuntele koko haastattelu alta. 

(kuva: Marko Humia / The Official Elvis Presley Fan Club of Finland ry)

(kuva: Marko Humia / The Official Elvis Presley Fan Club of Finland ry)

Lue myös: Haluatko yöpyä Elviksen tyyliin? Rokkarin lukaalin voi vuokrata omaan käyttöön

Lähde: The San Diego Union-Tribune 

Kilpailut

Uusimmat