Kuva: AOP

Salkkari-Talea esittävä Emil Hallberg: "Usein joutuu miettimään kummalla puolella katua kävelee"

19.08.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Hallberg on joutunut kokemaan itsekin sarjan intensiivisen fanikulttuurin.

Salatut elämät -sarjaa on nähty televisiossa jo 18 vuoden ajan. Onni "Tale" Taalasmaata esittävä Emil Hallberg, 22, on ollut mukana sarjassa jo kahdeksatta vuotta. Vanhoja sarjan uusintoja Hallberg ei pysty katsomaan irvistelemättä. 

-Häpesin silmät päästäni, kun katsoin vanhoja jaksoja. Se oli niin kiusallista, että varmaan vältän niiden katsomista. Käyn kuitenkin todella paljon läpi omia kohtauksiani. Haen lisäksi inspiraatiota leffoista ja ulkomaalaisista sarjoista, Hallberg kertoo Voice.fi:lle antamassa haastattelussaan. 

Huumorintajuinen Hallberg kertoo myös sarjan intensiivisestä fanikulttuurista. Varsinkin hänen roolihahmostaan keskustellaan useilla keskustelupalstoilla. Hallberg on Talena käsitellyt rohkeitakin aiheita, kuten ryhmäseksiä. Monet tunnistavat näyttelijän kadulla. 

-Todella monet ihmiset elää sitä Salattujen elämien maailmaa, ja tulevat juttelemaan siinä käsityksessä, että mä oon Tale. Enemmänkin on hämmästyttävää, jos joku sanoo oikean nimeni. Siinä tulee sellainen hämmentynyt fiilis, että tunteeko toi mut, vai miksi se sano mun oikeen nimen, Hallberg nauraa.

Hän haluaa sanoa kaikille niille faneille, jotka näkevät julkisuuden henkilön kadulla, että ihmiset muistaisivat käyttäytyä. 

-En tiedä miten sen voisi nätimmin sanoa, mutta yleensä sellaiset nuoremmat juntit tulevat huutelemaan. He kuvittelevat olevansa siistejä jätkiä ja mimmejä, mutta eivät ole. Monet koettavat vielä lyöttäytyä seuraan ja tulevat liian lähelle, Hallberg sanoo. 

Huoltoasemat ovat pahimpia

Hallberg kertoo, että onneksi enenevissä määrin tulee myös kohteliaita faneja, joiden kanssa hän keskustelee mielellään. Näyttelijä sanoo, että hän tunnustaa myös miettivänsä ulosmenoa aivan eri kantilta. 

-Usein joutuu miettimään esimerkiksi kumpaa puolelta katua kävelee. Valitsen mielummin sen, jossa on vähemmän ihmisiä. Olen myös huomannut, että kauempana sijaitsevat huoltoasemat ovat pahimpia, näyttelijä kertoo. 

Hän selventää, että ihmiset voivat kerääntyä huoltoaseman lasi-ikkunoiden taakse kuvaamaan kännyköillä ja piirittää näyttelijän hetkessä.

-Silloin taas miettii, että kumpaa ovea käyttää, jotta pääsee autolleen, hän virnistää. 

Ikävistä asioista koettaa olla välittämättä 

Näyttelijä kertoo, että hänen selviytymiskeinonsa on, olla välittämättä ikävistä huuteluista. 

-Sen kanssa on pitänyt tehdä töitä, että onnistuu nykyisin sulkemaan kaikki huutelut pois. Ajattelen silloin ihan muita asioita, hän kertoo. 

Kauan sitten Hallbergin eteen on tullut myös tilanne, josta oli vaikea olla välittämättä. 

-Silloin kävin sanomassa tälle henkilölle, että tuo ei ollut oikein siistiä. Jätän sellaiset ihmiset omaan arvoonsa ja siitäkin on ollut pitkä aika. Nykyisin on onneksi enemmän ja enemmän kohteliaita ihmisiä, hän kiteyttää. 

Lue myös: Salatut elämät -faneille ilouutisia - sarja jatkuu vuoteen 2023!

Kilpailut

Uusimmat