Suomalainen draamasarja esitetään Instagram Storiesin kautta - mukana Jussi-palkittu Mimosa Willamo

23.08.2017 19:45 - Bauer Media / Henna Koste

Modernissa kerrontatavassa on haasteita ja hyötyjä.

Puhelin on monelle kuin yksi ruumiinjäsen. Sen välityksellä käydään tosielämän draamaa - erotaan, etsitään seuraa, riidellään ja sovitaan. Tätä ajatusta hyödynsi myös Ronja Salmi, joka on tuottanut, ohjannut ja käsikirjoittanut Suomen ensimmäisen Instagram Stories -draamasarjan. Instagram Stories on Instagramin sisällä oleva ominaisuus, jolla voi ottaa kuvia tai videoita. Otokset näkyvät vain 24 tunnin ajan.

Aisaparinaan Salmella on Veera Ojola, joka vastaa myös ohjaamisesta ja käsikirjoittamisesta. Yle kustantaa projektin. Sarja esitetään 25.-27. elokuuta.

- Tv-draamasta tämä eroaa jo siinä, että kuva on pystyssä. Kaikki kuvataan puhelimella. Näyttelijät myös ottavat kontaktia kameraan. Jokainen kuva kestää maksimissaan 15 sekuntia, Salmi kuvailee modernia draamakerronnan tapaa. 

Karma-nimisessä sarjassa näyttelevät Saana Koivisto, Senna Vodzogbe ja Jussi-palkittu Mimosa Willamo. Sivuroolissa vilahtaa muun muassa tubetähti Mansikka.

- Sarja kertoo kolmesta parikymppisestä mimmistä, jotka ovat jakaneet aina kaikki salaisuutensa. Juorut leviävät kaveriporukan ulkopuolelle, ja siitä aiheutuu draamaa tyttöjen välille. Tytöt ovat valmiita menemään pitkällekin säilyttääkseen kasvonsa, Salmi avaa juonta.

Hän toteaa, että yleensä sosiaalisen median kautta houkutellaan sarjojen pariin.

- Me tehdään draama sinne, missä ihmiset jo ovat, Salmi korostaa.

Hän kertoo törmänneensä itse vain yhteen Instagram Storiesissa tehtyyn sarjaan. Kyseessä oli yhdysvaltalainen trilleri, jonka hän löysi oman käsikirjoituksensa valmistuttua. Salmi korostaa, että projektiin he lähtevät oppimismielessä.

- Sunnuntaina saatetaan ajatella, että ei tällaista kannata tehdä, hän naurahtaa.

Salmi kertoo, että kuvauksia varten he ovat vuokranneet asunnon Helsingistä, joka toimii tapahtumien näyttämönä.

- Perjantain jaksossa meillä on bileet. Emme lavasta bileitä, vaan pidämmekin oikeat juhlat. Siellä on mukana joukko somesta tuttuja tyyppejä, Salmi paljastaa.

Seuraa sarjaa Instagramista @karmadraama.

Lue myös: Laulajakomistus Elias Kaskinen saa oman tv-ohjelmansa - ilmoitti asiasta paidattomalla kuvalla

Kilpailut

Uusimmat