Kuva: Mikko Räsänen

Ensitreffit alttarilla -sarjan Samuel kosi Tiinaa polvillaan keittiössä: "Itkuhan siinä tuli!"

05.09.2017 14:05 - Anna Hopi

Pariskunta uusi vihkivalansa kesällä perinteiseen tapaan.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viime kaudella moni katsoja hurmaantui aidosta ja huumorintajuisesta pariskunnasta. Tiina ja Samuel näyttivät löytävän yhteisen sävelen heti alttarilla, ja suloisen TV-romanssin aikana suhde syventyi hersyvien naurunpurskahdusten siivittämänä. Voice.fi-sivuston haastattelussa istuu vastakkain pariskunta, joka on edelleen "pöljän rakastunut" toisiinsa.

- Ekana tulee mieleen, että oliko meidän tarinassa muka jotain jännitettävää? Eikö se ollut samantien selvää miten käy, Tiina nauraa.

- Toivoin sarjaan lähtiessäni vain elämänmittaista kumppanuutta, ja sen sain, hän jatkaa.

Samuelille kuumottavin tilanne oli tavata oma morsian alttarilla.

- Olen katsonut niitä vanhoja jaksoja ja hämmennyn katsoessani omaa jännitystäni. Olen sanonut Tiinallekin jälkikäteen, että siinä vaiheessa jännitys oli turhaa, Samuel sanoo.

(kuva: Tiina Svanhström)

"Vaikutuin Tiinan kauneudesta"

TV-katsojat muistavat, miten rempseästi Tiina otti tilanteen haltuun jo alttarilla ja tervehti tulevaa aviomiestään tuttavallisesti.

- Jälkikäteen ajatellen siinä oli sellaista kiherrystä ja kikattelua, mikä on minulle tyypillistä jännittävissä tilanteissa, Tiina sanoo.

- Olimme toisistamme tietämättä lähteneet tilanteeseen sillä asenteella, että nyt tähän sitoudutaan. Se tapahtui jo ennen kuin olimme koskaan tavanneet. Tunsin jo ensitapaamisella alttarilla, että Samuel on tosissaan. Siksi pystyin olemaan rento, hän jatkaa.

Samuel muistaa miten henkeä salpasi katsoa tuntematonta kaunotarta alttarilla.

- Olin tietenkin heti vaikuttunut siitä, miten kaunis Tiina on. Mietin samantien, että mitenköhän kelpaan hänelle, Samuel myöntää.

Hänellekin oli selkeää, millaisella arvomaailmalla lähtee avioliittoon.

- Oma ajatukseni alttarilla oli, että tässä ollaan ja tästä ei lähdetä mihinkään. Se oli meidän vahvuutemme. Voi miettiä, että oliko meillä vain hyvä tuuri. Synkkasiko meillä jotenkin paremmin, vai oliko kaikki kiinni tästä päätöksestä, mies pohtii.

(kuva: Tiina Svanhström)

"Samuel ei tekisi pahaa kärpäsellekään"

Alttarilta on seurannut monta askelta kohti tasapainoista parisuhdetta. Tiina ja Samuel ovat tyytyväisiä toisiinsa kumppaneina.

- Näin ensiksi alttarilla Samuelin silmät, ja ajattelin, että onpa ystävällisen näköinen mies. Sellainen, joka ei tekisi kärpäsellekään pahaa. Taisin jo häämatkalla sanoa, että kun Samuelin vieressä on, mitään pahaa ei voi tapahtua, Tiina suitsuttaa.

- En ole itse mikään rauhallinen luonne niin mietin, että kelpaanko tällaisena Samuelille. Kyllä olen kelvannut.

Häämatka oli tärkeä etappi, joka heti Ensitreffit alttarilla -sarjan kuvausten alussa hitsasi paria yhteen.

- On vaikea tajuta, missä tajusin rakastuneeni Tiinaan. Minulle se hetki oli ehkä siellä häämatkalla. Kun sanoin siellä, että minua viedään kuin litran mittaa, niin tiesin jollain tasolla jo sen. En tietenkään uskaltanut sanoa sitä heti, koska olimme tunteneet niin vähän aikaa, Samuel kertoo.

- Mietimme häämatkalla, mitä tekisimme ja meillä oli ihan samanlaiset suunnitelmat. Halusimme vain kävellä, katsella ja käydä vähän kaupoissa. Tuntui samantien, että voimme tehdä mitä vaan, koska perusajatus on sama, Samuel sanoo.

Ronskin huumorin yhdistämät

Tiina kertoo arvostavansa yli kaiken Samuelin huumoria. Pariskuntaa varoiteltiin hakuprosessin aikana Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden toimesta liiankin ronskista huumorintajusta. Kävi niin onnellisesti, että juuri siihen pari rakastui toisissaan.

- Sanomme suoraan jos toinen käyttäytyy pöntösti, meillä on liuta lempinimiä omille tähtihetkille. Olemme tosi avoimia. Jotkut ihmiset ovat joskus ihmetelleet, että olemme toisillemme liiankin suoria. Mutta jos ollaan rehellisiä, niin ei koskaan tarvitse teeskennellä mitään, Tiina sanoo ja katsoo Samuelia lämpimästi.

- Meille ronski huumorintaju ei tarkoita, että heittäisimme rivoa tai rajua läppää. Meillä on sellainen nopea huumorintaju. Jos toinen tekee ruokaa ja se palaa pohjaan, kuitti on välitön. Esimerkiksi eilen illalla kun oltiin otettu matsia yhteen, sanoin Tiinalle, että rakastan sinua, vaikka olet välillä ihan pöljä, Samuel virnistää.

(kuva: Tiina Svanhström)

Humoristinen asenne näkyy myös pariskunnan riidoissa. He ovat kärsivällisesti opetelleet ymmärtämään toistensa kommunikointitapoja ja riitelykaavoja.

- Otimme muutaman kerran yhteen jo kuvausten aikana. Siitä on hiljalleen rakentunut riitelyn taito. Olen oppinut tajuamaan, miten Tiina riitelee - mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä siinä tilanteessa. Ymmärrän nyt, miten omaa asiaa kannattaa ajaa. Jos lähdet liian kovaa sanomaan jotain, hän vetää puolustusreaktion päälle, Samuel virnistää.

Tiina nyökkää, ja jatkaa nopeasti, kehumalla aviomiehensä ideoita.

- Aika harva idea on ollut sellainen, että olisi tarvinnut ampua heti alas. Niin kuin ohjelmassa jo nähtiin minulla on ollut omia tapoja, joista on vaikeaa päästää irti. Olen ollut kuitenkin halukas luopumaan, jos minulle esitetään parempi vaihtoehto, Tiina sanoo.

Pariskunta näkee riidat parisuhteeseen kuuluvana perusasiana, joita ei voi välttää. Jos yhdessä hetkessä sanaillaan kiivaasti, toisessa ollaan jo kokkaamassa päivällistä.

- Olemme pyrkineet siihen, ettei kiukkuisena mennä nukkumaan. Asiat selvitetään ennen nukkumaanmenoa, Tiina kertoo.

"Seisoin keittiössä pieruverkkareissa, kun Samuel kosi"

Ensitreffit alttarilla -sarjan kolmannen kauden jälkeen Tiina ja Samuel halusivat siunata liittonsa perheenjäsenten ja ystävien edessä.

- Emme olleet montaa päivää ehtineet olla naimisissa, kun Tiina ehdotti, että järjestäisimme vuoden päästä kirkkohäät. Olin heti mukana. Sanoinhan jo hakuvaiheessa tuotannolle, että haluan järjestää omat häät myöhemmin, Samuel hymyilee.

- Olen aika konservatiivinen. Oli tärkeää, että valitsemme vielä kerran toisemme. Kun tämä oli päätetty, pyysin myös Tiinan isältä suostumusta ja halusin kosia.

(kuva: Tiina Svanhström)

Tiinalle ensimmäinen kosinta oli onnellisten tunteiden vuoristorataa.

- Tuo mies huijasi minua alusta lähtien. Samuel lähti muka lenkille, mutta oikeasti hän lähtikin isäni luo pyytämään kättäni. Muutamaa päivää myöhemmin siivosimme uudenvuoden aattona kotona ja olimme hänen mielestään mukamas unohtaneet kauppaan jotain olennaista. Samuel lähti käymään kaupassa, ja jäin leipomaan kotiin, Tiina avaa tilannetta.

- Jotenkin naisena sitä ajattelee, että näyttäisin kosinnan aikana ihanalta ja olisin jossain iltapuvussa ravintolassa, mutta tosielämän tilanne oli se, että olin pieruverkkareissa keittiössä, Samuel polvistui kukkapuskan kanssa eteeni ja taikinaa roikkui seinistä. Itkuhan siinä tuli, kun hänellä oli sormus ja kaikki! Tiina sanoo, ja näyttää onnelliselta.

Kaikeksi onneksi Tiinalla oli resepti, jota seurasi leipomuksia tehdessään. Samuel muistelee silmät loistaen, että vaimo hämmentyi kosinnasta aika tavalla.

- Tiina meni niin sekaisin, ettei leipomisesta ollut tulla mitään. Hän pyöri keittiössä ympyrää itku silmässä, naureskelee mies.

(kuva: Tiina Svanhström)

"Avioliitto on kasvu kumppanuuteen"

Pari uusi vihkivalansa Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla toukokuussa, vain muutama päivä ensimmäisen hääpäivänsä jälkeen. 

- Kyseinen kirkko oli minulle rakas ja tärkeä paikka. Sattui niin, että Samuel oli ollut samassa kirkossa sisarensa häissä joskus kauan sitten. Kirkossa tunteet nousivat pintaan. Se oli ihanan perinteistä, Tiina kuvailee.

- Minua jännitti paljon vähemmän tällä kertaa, kun odotin alttarilla. Oli todella liikuttavaa nähdä, miten Tiinan isä saattoi Tiinaa alttarille. Oli tunteikas hetki, kun hänet luovutettiin minulle, Samuel sanoo.

(kuva: MTV)


Vihkivalojen uusiminen alleviivaa Tiinalle ja Samuelille sitoutumista. He eivät oikein voikaan ymmärtää Ensitreffit alttarilla -sarjan saamaa kritiikkiä siitä, että parit halventavat naimisiinmenollaan avioliittoa.

- Pidän avioliittoa hyvin korkealla jalustalla. Olen oikeasti sitoutunut siihen. Karsastan todella paljon sitä, että joku sanoo meidän halventavan avioliittoa, Samuel sanoo suoraan.

- Haluaisin kutsua kriitikot kahville, Tiina sanoo topakasti.

- Juttelisin mielellään ihmisille, ja kuuntelisin heidän ajatuksiaan. Uskon, että avioliitto on suurimmalle osalle ihmisiä elämänmittainen matka ja kasvu kumppanuuteen sekä itseen. En ymmärrä, että miten se ei voisi alkaa näin, kun loppujen lopuksi tässä on arvot taustalla. Eikö kirkossakin kysytä, että tahdotko rakastaa? Tahtoahan siinä vaaditaan. Sitä on varmasti taustalla aina, oli avioliitto syntynyt sitten miten pitkän yhteisen ajan jälkeen tahansa. 

(kuva: Mikko Räsänen)

Ihana kuuma alkuhuuma

Tiinan ja Samuelin suhteessa on läpikäyty monta ensimmäistä kertaa. Silti eteen tulee jatkuvasti uusiakin asioita, koska avioliitto on vielä niin tuore. Yksi uusi tilanne koettiin, kun Samuel lähti kalastusreissulle Lappiin ja Tiina jäi ensimmäistä kertaa yksin kotiin. Ikävä oli hirveä.

- Oli kamala tunne, kun olin yksin kotona ja toinen oli Lapissa jossain pensaassa nukkumassa. Puhelimessa ei ollut kuuluvuutta, joten laskin minuutteja, että tuleeko Samuel edes hengissä kotiin. Oli niin kova ikävä, ja en saanut sanottua sitä. Sen sijaan aiheutin riidan. Siinäkin piti ensin tunti kolistella sarvia vastakkain ennen kuin pystyi myöntämään toiselle, että oli tosi kova ikävä, Tiina naurahtaa.

Tilannetta helpotti se, että Samuel huomioi vaimoaan tuomalla tälle pakastimen lakkoja täyteen. Molemmille toisen huomioonottaminen tulee luonnostaan arjessa. Jos Samuel yllättää Tiinan piilottamalla herkkukaappiin tämän lempisalmiakkia, Tiina tehtailee miehelleen itse tehtyä mysliä.

- Ei ole mitään niin hyvää kuin Tiinan tekemä mysli, Samuel sanoo tyytyväisen näköisenä.

Vaikka elämään on tullut paljon arkisia asioita, pari myöntää elävänsä edelleen suhteen alkuhuumaa.

- Olen kyllä aivan lääpälläni, ja Tiina on sen varmaan huomannutkin. Kalenterimme on tukossa, ja odotan vain että pääsemme käpertymään yhdessä rauhassa sohvalle, kun syksy pimenee, Samuel kertoo.

(kuva: Tiina Svanhström)

Perheenlisäystä suunnitelmissa?

Puolentoista vuoden yhdessäolon aikana Samuelin kärsivällisyys on osoittautunut pohjattomaksi kaivoksi, ja Tiinakin on rauhoittunut ihmisenä. Ohjelmassa nähdyn ruokakaupan fetajuusto-episodin kaltaisia kilahduksia on sattunut, mutta nykyään Samuelkin pääsee ehdottelemaan kauppakassin sisältöä. Siitä huomaa, että tietynlainen suhteen alkujännitys on karissut ja pari luottaa toisiinsa kuin vuoreen.

Tiina ja Samuel ovat jo ehtineet unelmoida suhteen seuraavasta askeleesta - perheenlisäyksestä. Kyse ei ole kuitenkaan vauvasta, vaan koiranpennusta.

- Meidät on matchattu senkin pohjalta, että olemme sanoneet jo hakuprosessissa, että keskitymme vain toimivaan parisuhteeseen, pari sanoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Tiinan silmät alkavat loistaa, kun hän puhuu koiranhankinta-unelmasta.

- Meillä olisi nimikin valmiina. Samuel on kuitenkin pistänyt jarrua tälle asialle, koska hän on varma, että en ulkoiluttaisi sitä. Mikä on ehkä tottakin, Tiina myöntää ja virnistää.

- Meillä on myös pientä erimielisyyttä, koska Tiina haluaa ison kuolaavan karvakasan ja minä haluan jonkun vähän järkevämmän ratkaisun. Minä tälläkin hetkellä imuroin taloudessamme ja  joudun ihan varmasti ensimmäisen kuukauden jälkeen ulkoiluttamaan koiran, Samuel sanoo.

Tällä hetkellä hoivausviettiä kanavoidaan kodin yrttipurkkeihin. Tärkein missio on pitää kasvit hengissä. Niille on ostettu kasvualusta ja kasvilamppuja. 

Siltikään ei ole loppujen lopuksi väliä, mitä kaikkea Tiina ja Samuel harrastavat yhdessä. Oli se sitten ruoanlaittoa, matkustelua tai vain sohvalla löhöilyä, seura on tärkein.

- Niin se vain on, että kyllä minä vaan Tiinan seurassa viihdyn, Samuel summaa.

Seuraa Tiinan ja Samuelin elämään Svannikset -Instagram-tilin kautta täältä.

(kuva: Mikko Räsänen)

Radio Nova etsii yhdessä Ensitreffit alttarilla -ohjelman kanssa kaikkien aikojen suurimpia rakkauslauluja. Mikä laulu tuo mieleesi spesiaalin hetken? Äänestä biisisuosikkiasi täällä.

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -ohjelman Milla ja Kimmo: "Jos olisimme tavanneet normiarjessa, emme olisi ehkä tässä"

Lue myös: MTV: Uudet Ensitreffit alttarilla -osallistujat esittelyssä!

Kilpailut

Uusimmat