Kuva: Mikko Räsänen

Ensitreffit alttarilla -ohjelman Milla ja Kimmo: "Jos olisimme tavanneet normiarjessa, emme olisi ehkä tässä"

03.09.2017 14:15 - Anna Hopi

Puolitoista vuotta naimisissa ollut pariskunta löysi toisistaan elämänkumppanin TV-ohjelman parisuhdeasiantuntijoiden avulla.

Rakkaus ei aina syty ensisilmäyksellä, vaan hitaalla tutustumisella. Näin kävi Ensitreffit alttarilla -sarjan Millalle, 29, ja Kimmolle, 32, jotka pääsivät kunnolla tutustumaan toisiinsa kuvausten päätyttyä. Ohjelma antoi pariskunnalle ainutlaatuisen tavan tutustua kumppaniin, sekä nopean startin suhteelle. Pariskunta kiitteleekin suomalaisten suosikkiformaattia siitä, että he saivat tavata toisensa - vaikkakin epätyypillisessä ympäristössä.

Kuvauksista on jäänyt päällimmäisenä tunteena hyvät muistot positiivisesta työryhmästä. Milla ja Kimmo huomasivat niiden aikana olevansa samankaltaisin aikein liikkeellä. Heille oli selvää, että suhde jatkuisi Ensitreffit alttarilla -ohjelmankin jälkeen.

Kimmo kiittelee siitä, että hetkillä, joilla kameroiden edessä oleminen väsytti ja piti ehtiä töistä kuvauksiin, olkapää löytyi läheltä.

- Se on myönnettävä, että jos olisimme Millan kanssa tavanneet normaalielämässä, emme ehkä olisi tässä. Ehkä rakkautemme syttyminen vaati juuri nämä poikkeukselliset olosuhteet. Jos olisimme käyneet esimerkiksi yksillä treffeillä, koko homma olisi voinut jäädä muutamaan tapaamiskertaan, mies sanoo Voice.fi -sivuston haastattelussa.

Vastapäätä istuva Milla on samaa mieltä ja nyökyttelee hyväksyvästi. Hän kertoo suhtautuneensa aviomieheensä aluksi varautuneesti, koska alttarilla odottanut mies ei vastannut täysin omia mielikuvia. Hän kertoo tsemppaavansa kotisohvalta uusia, tulevan 5. syyskuuta alkavan Ensitreffit alttarilla -kauden pareja ja kehottaa antamaan aikaa rakkauden heräämiselle.

- Vaikka uusi puoliso ei heti sykähdyttäisi, niin parien kannattaa katsoa tilannetta rauhassa. Syvällisten asioiden puhuminen on tärkeää. Jos uskallat esimerkiksi jakaa kipeitäkin asioita menneestä, läheisyys suhteessa kasvaa, hän neuvoo. 

"Arvostan Kimmon tekemiä pieniä juttuja"

Puolitoista vuotta yhdessä ollut pariskunta sanoo niin sanotun alkuhuuman menneen ohi. Millan ja Kimmon arki koostuu yhdessä ja erikseen vietetyistä hetkistä, perusarjesta ja matkustelusta. Itsenäinen pari osaa antaa toisilleen tilaa niillä hetkillä, kun siltä tuntuu. Kimmo palasi edellisellä viikolla Budapestistä, jossa oli ilman Millaa. Seuraavaksi pari suunnittelee yhteistä matkaa.

Romantiikkaan riittää parin mukaan tavalliset arjessa tapahtuvat huomioimiset. Milla vihjaili pitkään Kimmolle toivovansa pikku herkkuja kauppareissulta, ja huomasi ilokseen jonkin ajan kuluttua, että viesti on mennyt perille. Rakastetuksi olon tekee Millan mukaan esimerkiksi se, jos Kimmon hakemasta kauppakassista löytyy yllätyksenä hänen lempisuklaataan.

- Sitä ei aina muista sanoa ääneen, mutta arvostan todella paljon Kimmon tekemiä pieniä ja arkisiakin juttuja, nainen hymyilee.

Molemmat ovat sitä mieltä, että suhde tuntuu kestäneen pidempään kuin puolitoista vuotta. Se johtuu koetuista hetkistä ja siitä, että naimisiinmenon myötä pari heittäytyi samantien yhteisasumiskuvioon.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Toisen erikoiset tavat yllättivät"

Aluksi myös toisen tavat hämmensivät, eikä niitä kolmea pientä sanaakaan tullut tunnustettua kuin vasta pidemmän yhdessäolon jälkeen.

- Tottakai viiden viikon aikana haluaa hurmata toisen, ja kuvausten jälkeen hämmennyin joistain Kimmon tavoista. Hän nukkuu aika levottomasti, Milla purskahtaa nauruun.

- Saatan hölistä ja heilua aika paljon unissani. Se on välillä haastavaa, Kimmo puuttuu puheeseen.

- On tullut kerran kyynärpäästä silmäkulmaankin, Milla hekottaa, ja vastapäätä istuva Kimmo pyytää anteeksi pilke silmäkulmassa.

Pariskunta kertoo tottuneensa yhteiselonsa aikana toistensa erilaisiin omintakeisiin piirteisiin.

- Millallakin on sellaisia hassuja tapoja. Hän esimerkiksi laittaa tiskit aina tiskialtaaseen, kun taas minä tykkäisin laittaa likaiset astiat suoraan tiskikoneeseen, Kimmo kertoo.

- Viime aikoina ei ole tullut vastaan kovin paljoa yllätyksiä. Joskus huomauttelin Millalle hänen tavoistaan, nyt en enää. Jokaisella on omat tapansa, ei se niin vaarallista ole.

Riidoissa leiskuu välillä tulisten temperamenttien takia, mutta pari osaa myös sopia ja käydä tilanteet läpi. 

- Joskus kun kumppanilla on huono päivä, sekin auttaa, kun annat vain toisen olla rauhassa. Osaamme antaa toisillemme tilaa kun tarve vaatii, Kimmo avaa.

Kolme pientä sanaa

Milla ja Kimmo myöntävät molemmat pantanneensa rakkaudentunnustuksiaan. Kumpikaan ei halunnut sotkea palettia liian aikaisin tunteilulla. 

Kimmo ei osaa sanoa tarkkaa hetkeä, jolloin hän ymmärsi suurten tunteiden heränneen.

- Jossain vaiheessa vain tajusin, että rakastan Millaa, Kimmo kuvailee.

- Hän on elämäniloinen ja aito tyyppi. Ja tietenkin tykkään hänen ulkomuodosta. Koko paketti on kunnossa!

Milla odotti suuria sanoja ensin aviomieheltään, eikä viitsinyt aluksi kertoa rakkaudestaan. Ehkä mukana oli epävarmuuttakin toisen tunteista.

- Viime lokakuussa tuli sitten tunne, etten jaksa enää odottaa. Sanoin ensi kertaa Kimmolle, että rakastan häntä. Tein sen juuri ennen kuin lähdin matkalle Tanskaan. Tuntui, että se piti sanoa ennen reissua, Milla hymyilee.

(kuva: Mikko Räsänen)

Pienten jalkojen tepsutusta?

Aktiivista ja liikkuvaa elämää elävä pariskunta ei suunnittele vielä jälkikasvua. 32-vuotias Kimmo on valmiimpi vanhemmaksi kuin vähän nuorempi Milla. 

- Rehellisesti sanottuna, minulla on haave saada lapsia, Kimmo myöntää.

Milla kertoo parin keskustelleen aiheesta muutamaan otteeseen.

- Minäkin haluan lapsia, mutta se ei ole vielä minulle ajankohtaista. Olen miettinyt, että lasten aika on kolmenkympin tuolla puolen, Milla summaa.


Radio Nova etsii yhdessä Ensitreffit alttarilla -ohjelman kanssa kaikkien aikojen suurimpia rakkauslauluja. Mikä laulu tuo mieleesi spesiaalin hetken? Äänestä biisisuosikkiasi täällä.

Kilpailut

Uusimmat