Kuva: YouTube

Hups, lipsahtikö Tähdet, tähdet -mainokseen paha moka?

02.10.2017 19:30 - Mikko Räsänen

Viihdeohjelman mainoksessa käytetään kasvomaalausta, joka on aiemminkin johtanut ikäviin seurauksiin.

Tähdet, tähdet -ohjelma on MTV:n tämän syksyn suursatsaus. Kotimaisia tähtimuusikoita vilisevän ohjelman uusi kausi käynnistyy 8.10. ja ohjelman mainokset pyörivät jo niin tv:ssä kuin sosiaalisessa mediassa.

Ohjelman tekijöille on kuitenkin saattanut käydä pieni harmillinen vahinko. Tähdet, tähdet -mainoksessa nimittäin nähdään ohjelmassa mukana oleva Elias Kaskinen stailattuna David Bowie -lookiin. Kaskiselle on mainoksessa maalattu kasvoihin aivan samanlainen salama kuin Bowiella oli Aladdin Sane -albuminsa kansikuvassa (katso kuva täältä).

Harmiton viittaus edesmenneeseen maailmantähteen saattaa kuitenkin johtaa ikäviin seurauksiin, ellei lupaa salamalogon käyttämiseen ole kysytty. Tämän sai hiljattain huomata Jonna Tervomaa, jonka uudessa Oo mun kaa -musiikkivideossa pikkutyttö maalaa itselleen vastaavanlaisen salaman kasvoilleen. Videon julkaisun jälkeen tekijät saivat kuitenkin Briteistä postia ja uhkauksen rahallisesta korvausvaatimuksesta. Vaatimuksen oli lähettänyt Aladdin Sane -kansikuvan ottaneen valokuvaajan perikunta, joka on hakenut tavaramerkkiä tuolle kansikuvalle.

Musiikkivideon ohjaaja Mika Ronkainen kommentoi tavaramerkkihakemusta Helsingin Sanomille.

- Se on ihan ymmärrettävää, sillä se on hyvin ikoninen kuva ja alkuperäisen kuvan käytöstä tekijänoikeus kuuluu perikunnalle – siitähän on tehty t-paitojakin. Mutta me emme ole käyttäneet alkuperäistä kuvaa vaan Bowien meikkiä. Levy-yhtiön tulkinta kuitenkin oli, että väitetty tavaramerkkisuoja kattaa ilmeisesti myös meikin, Ronkainen kertoi HS:n haastattelussa.

Tervomaan levy-yhtiö ei halunnut ottaa riskiä vaan sensuroi musiikkivideon vapaaehtoisesti. Jää nähtäväksi, onko perikunnan suhtautuminen Tähdet, tähdet -mainokseen yhtä raju, antavatko tälle siunauksensa. 

Katso alta Tähdet, tähdet -mainos.

Tässä Jonna Tervomaan sensuroitu musiikkivideo.

Lue myös: Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksiä jännittävä Janna: "Päällimmäinen tunne on kauhu"

Lue myös: Tähdet, tähdet -ohjelman hevimies André Linman paljastaa: "Kuuntelen ruotsalaista humppaa"

Lue myös: Erika Vikman aikoo hurmata katsojat Tähdet, tähdet -ohjelmassa: "En pelkää mokaamista"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat