Kuva: AOP

Totuus Jere ja Nanna Karalahden erosta: "Vauva-arki yllätti molemmat"

06.10.2017 08:00 - Anna Hopi

Karalahti, 42, on tajunnut vasta myöhemmällä iällä, että parisuhteen eteen täytyy tehdä kovasti töitä.

Uudessa Aki Linnanahteen kirjoittamassa Jere-elämäkerrassa entinen jääkiekkoilija Jere Karalahti avautuu paitsi railakkaasta huumemenneisyydestään, alkoholismistaan ja pelikuvioistaan, myös vakavista naissuhteistaan. Karalahti oli 20 vuotta naimisissa Susanna-vaimonsa kanssa. Suhde karahti kiville, kun urheilija jäi kiinni Valko-Venäjällä alkaneesta avioliiton ulkopuolisesta suhteesta.

Kirjassaan Karalahti selittää olleensa keskellä suhdedraamaa tavatessaan ensi kertaa tulevan vaimonsa Nanna Karalahden. Pari tapasi Karalahden valmistautuessa Karjala-turnauksen harjoituksiin. Kun Karalahti sai tietää, että upea vaaleaverikkö Jokerit-pelitoveri Henrik Koiviston sisko, hän löi tämän kanssa vetoa siskon puhelinnumerosta.

Ihastus syttyi salaisten viestien kautta, joita pari lähetteli toisilleen. Seurasi ero pitkäaikaisesta Susanna-vaimosta ja kiristysdraamaa valkovenäläisen Oksanan kanssa, joka halusi urheilijan elättävän hänen luksusarkensa.

Epäedullisista lähtökohdista huolimatta Jere Karalahden ja Nannan suhde toimi, ja pari avioitui elokuussa 2015. Uuden rakkauden ansiosta entinen rellestäjä oli vaihtanut elämänrytminsä päihteettömään elämään ja urheilulliseen rutiiniin. Mies pääsi kuitenkin taas otsikoihin kesällä 2017, kun pari kertoi toukokuussa eronneensa.

Seiska kertoi tämän jälkeen Karalahden salasuhteesta espoolaisen parturikampaajan kanssa. Tätä sivupolkua ei kommentoida kirjassa sanallakaan. Vaikeista käänteistä huolimatta Jere löysi Nannan kanssa yhteisen sävelen, ja pari on palannut yhteen.

(kuva: AOP)

Jere-elämäkerrassa Karalahti kertoo oman versionsa parin erosta ja yhteenpaluusta.

"Keväällä 2017 räjähti oikein kunnolla. Avioliittoni Nannan kanssa oli ajautunut umpikujaan, eikä meillä kummallakaan ollut voimia puhua asioita halki. Asuimme yhdessä, mutta olimme eronneet. Lähdin Thaimaan-matkalle yhdessä Nannan veljen ja hänen kaverin kanssa. Tarkoitus oli ottaa rennosti ja treenata. Omalta osaltani treenaaminen päättyi kuitenkin muutaman päivän jälkeen, " Karalahti sanoo.

"Emme takuulla ole ensimmäinen aviopari, jonka elämä muuttuu lapsen myötä. Jax on maailman suurin lahja, ja hän on tuonut meidän molempien elämään valtavasti iloa. Kaikki vain kasaantui liian lyhyessä ajassa: uran loppuminen, arki vauvan kanssa ja uuden elämän rakentaminen. Nannalla ei ollut aiempaa kokemusta äitiydestä ja vaikka hän onkin paras mahdollinen äiti Jaxille, uuden arjen mukanaan tuomat haasteet ovat yllättäneet hänetkin."

Koettelemukset ovat tuoneet pariskuntaa yhteen.

"Vasta nyt tajuan, että Nanna on ainoa tarvitsemani huume. Hän on paras kaverini ja sielunkumppanini. Nanna on antanut minulle niin paljon hyvää ja opettanut oikeita asioita. Tunnen, että hän on puuttuva palanen. En usko, että kovin moni kokee elämässään tällaista rakkautta." Jere Karalahti suitsuttaa.

"Jääkiekkoilijana asiat tuntuivat pitkään itsestäänselviltä. Opin kuitenkin rankimman kautta, että ei se niin ole. Sama pätee rakkaudessa. Parisuhteemme vaatii meiltä molemmilta vielä paljon töitä."

(kuva: AOP)

Aki Linnanahteen kirjoittama ja WSOYn kustantama Jere-elämäkerta julkaistaan tänään 6.lokakuuta.

Lue myös: IL: Nanna Karalahti kommentoi eroa Jerestä: "Tulemme aina olemaan tietyllä tavalla naimisissa"

Kilpailut

Uusimmat