Kuva: AOP

Duudsonien Jarno: "Syöpäuutinen sai miettimään, mitä jätän jälkeeni"

28.10.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Mies päätti perustaa oman YouTube-kanavan sairastumisensa jälkeen.

Duudsonien Jarno Laasala, 38, kuuli viime vuonna järkyttävän uutisen. Lääkäri halusi puhua. Mies tiesi, ettei luvassa ole hyviä uutisia. Laasala oli pari viikkoa ennen käynyt tarkastuttamassa luomiaan, joista yksi oli kiinnittänyt lääkärin huomion. Puhelussa varmistettiin se, mitä mies oli pelännyt. Häneltä löytyi ihosyöpä. 

- Toisaalta sitä luulee, että tulee olemaan täällä ikuisuuden. Kun kuuleekin, että saattaa kuolla, se herättää monia tunteita. Itkin silloin paljon, joka oli osaksi hyvin puhdistavaakin, Jarno Laasala kuvailee tuntemuksiaan omalla YouTube-kanavalla. 

Laasala oli onnekas. Ihosyöpä oli havaittu niin alkuvaiheessa, ettei se ollut ehtinyt leviämään muualle. 

- Syöpädiagnoosi sai minut miettimään. Mitä minä haluan jättää jälkeeni, jos en olisikaan täällä hetken päästä? Olen aina ollut ihminen, joka on pyrkinyt seuraamaan sydäntään, mutta nyt päätin tehdä sitä vielä enemmän, Laasala kertoo Voice.fi:lle antamassa haastattelussaan. 

Siitä syntyi idea ryhtyä tubettajaksi. 

Tunteita laidasta laitaan

Oma YouTube-kanava antaa hänelle eräänlaisen avautumiskeinon, jonka tarkoituksena on auttaa myös muita ihmisiä. Hän ei halua luoda omasta arjestaan kaunisteltua kiiltokuvaa vaan kertoa rehellisesti tuntemuksistaan. 

- Haluan kannustaa ihmisiä seuraamaan unelmiaan rohkeasti. Ymmärrän, että se ei ole helppoa, mutta kaikilla on huonoja päiviä sekä vastoinkäymisiä. Tämä ei aina vain näy päällepäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jossa kaikki haluavat näyttää vain parhaimmat puolensa, Laasala kertoo. 

Laasala sanoo, että hän on oppinut myös matkan varrella olemaan itselleensä armeliaampi. Hän pyrkii rauhoittumaan ja työstämään tunteitaan muun muassa mindfulness-tekniikan kautta.

- Siinä ollaan läsnä juuri tässä hetkessä. Mindfulnessia harjoitetaan meditaation kautta, hän paljastaa. 

Syövän takia selkää koristaa iso arpi

Ihosyövän vuoksi Laasala operoitiin kaksi kertaa. Hän näyttää arpeaan kameralle, joka kulkee miehen selässä pitkittäin. Mies myöntää, että hänellä on erittäin kiitollinen olo elämää kohtaan. 

- Vaikeimpina päivinä on helppo piiskata itseään, että älä valita, sinun pitäisi olla paremmalla tuulella ja niin edelleen. Mutta toisaalta pyrin olemaan hellempi itselleni ja tuntemaan tunteet rehellisesti. Tämä on tunne, tämäkin tulee menemään pois. Haluan tuntea vahvasti ja rohkeasti, hän kiteyttää. 

Lue myös: Duudson-Jukka julkaisi harvinaisen perhekuvan - vaimo on hurmaava kaunotar!

Lähde: YouTube & Voice.fi

Kilpailut

Uusimmat