Kuva: Senja Rapila

Brädi nykyajan suomirap-bisneksestä: "Meidän homma on mennyt baarien sisäänheittotuotteeksi"

08.11.2017 14:45 - Senja Rapila

Rähinä-räppäri pohti Radio Novan Illassa sitä, että vanhemmat artistit tuntuvat jääneen unholaan uusien tieltä.

Radio Novan Illassa haastattelussa ollut Brädi on kertonut aiemmin avoimesti, että hän on viettänyt hiljaista keikkakesää tänä vuonna - ei tosin omasta tahdostaan.

- Oli hiljaisempi kuin aikoihin, syystä tai toisesta. Oli todella outoa ottaa vastaan, kun minulla oli menestyksekkäämpiä biisejä kuin aikoihin: oli kesältä kaksi platinasinkkua, silti oli vähän nahkeaa. Ei ollut kehno kesä, mutta kehnompi kuin pari viimekesää, Brädi kertoi haastattelussa Oku Luukkaiselle ja Esko Eerikäiselle.

- Sitten syksy oli myös aika huono, mutta nyt on pikkasen noussut ja näyttää loppuvuosi kivalta. Nyt kaikki on taas tosi hyvin. Ei kuitenkaan mitenkään niin, että tarvitsisi henkseleitä paukutella.

Mistä moinen siis voisi johtua?

- Yksi syy voi olla se, että kenttä on niinsanotusti täydempi kuin aikoihin. Hirveesti on tunkua ja juottolamaailmassa meinkinki on vähän muuttunut, Brädi kertoo, alkaen muistella entisaikojen baarikulttuuria.

- Meininki on muuttunut niin, että 10-15 vuotta sitten vaikka Lahden kokoisessa kaupungissa jos ulosmenojalkaa vipatti, niin pystyi keskiviikkona, perjantaina tai lauantaina mennä pariin, kolmeen isoon baariin tietäen, että on kavereita ja on jengiä. Nyt se on mennyt siihen, että baareilla on about yksi myyntipäivä ja se on legendaarinen lauantai.

- Meidän homma on vähän mennyt jopa välillä ehkä perjantai-illan sisäänheittotuotteeksi, että otetaan bändi esiintymään, jos jengi sen takia tulisi baariin perjantaina, kun muuten ne tulevat vasta lauantaina.

Kilpailevia rap-artisteja enemmän kuin koskaan

Brädi kertoo, että nykyään kilpailevia suomirap-artisteja on enemmän kuin koskaan. Viime kesänä räppärille tuli ajatus siitä, että monet saattavat ajatella niin, että ehkä heidän sukupolvensa on jo menneitä lumia.

- Onko niin että moni ajattelee, että noi jätkäthän - luen tähän siis omat ikätoverit ja muut Rähinäläiset - on ollut jo, että onko nyt se vuosi, kun kokeillaan jotain uutta junnua, hän pohtii.

- Että nyt saatiin halvalla artisti X, jolla on vähän hypeä ja joka ei ole ollut meillä ennen, niin kokeillaanko sitä. Niin sitten vanhat jää ehkä vähän huomiotta.

Voit kuunnella podcastin Brädin haastattelusta Radio Novan Illan sivuilta, täältä

Kuuntele Radio Novan Iltaa ma-to 18-22. Tykkää Radio Novan Illan Facebook-sivusta täällä.

Lue myös: Spekti: Koen, että tässä ammatissa pitäisi olla enemmän narsisti

Kilpailut

Uusimmat