Kuva: AOP

Olga Temonen avautuu jättiriidoista aviomiehensä kanssa - nukkuvat eri huoneissa, suoraa huutamista

12.11.2017 14:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä kuvailee blogissaan, miten suuret riidat puhdistavat ilmaa parisuhteessa ja testaavat rakkautta.

Näyttelijä Olga Temonen on ollut naimisissa ohjaajapuolisonsa Tuukka Temosen kanssa yhdeksän vuotta, ja parilla on kolme yhteistä lasta. Nyt Temonen kirjoittaa blogissaan avoimesti siitä, millaisia riitoja pariskunnan suhteeseen kuuluu. Nainen kertoo, että kaksikko on juuri selvinnyt jälleen yhdestä isosta riidasta.

Temosen mukaan pariskunnan riitely menee aina saman syklin mukaan. Pitkään eletään tasaista perusarkea, mutta tämän perusarjen aikana jossain kohtaa pienet asiat kumppanissa alkavat lisätä ärtymystä. Tämä ärtymys purkautuu riitana tai useampana riitana, jotka johtavat mököttämiseen. Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa ennen varsinaista ”jättiriitaa”.

”Tuona aikana kerätään voimia ja aseita tulevaan jättiriitaan, jolla putsataan ilmapiiriä oikein reilulla kädellä. Jättiriita käydään joka kerta lähes samasta aiheesta, ainakin suurin piirtein, eli se pohjautuu vahvasti suhteen samoihin jännitteisiin.  Se on niitä riitoja missä toinen nukkuu sohvalla, missä alkaa itkettää ja missä sanotaan (=huudetaan) asiat toiselle todella suoraan. Vaikka jättiriita on tunneskaalaltaan selkeästi suurin, se on onneksi nopeasti ohi”, Olga Temonen kirjoittaa.

Tämän jälkeen tasaisen arjen ja riitelyn sykli alkaa alusta.

(kuva: Senja Rapila)

"Lautasia voi heitellä lattialle"

Olga Temonen tiesi jo parin seurustelun alkuvaiheessa, millaiseen suhteeseen ryhtyi.

”Kun me aloimme Tuukan kanssa seurustelemaan, hän varoitti ettei siitä tule helppoa. Kaksi vahvaa persoonaa, täysin erilaisista taustoista. Vastasin, että olen aina halunnut parisuhteen missä saa myös riidellä niin, että voi heitellä lautasia lattialle. Ja sellaisen myös sain. Tosin en ole tainnut heittää lautasta maahan kuin kerran ja Tuukka ei sitäkään, mutta ainakin aina näin riidan jälkeen olen sitä mieltä, että hyvin valmisteltu ja läpikäyty riita puhdistaa aidosti ilmaa”, Temonen kirjoittaa.

Olga Temonen ei pelkää riitoja, vaan hän näkee riidat tärkeinä rakkauden testaajina. Kun jättiriita on käyty läpi, parilla on entistä selkeämpi kuva siitä, että he todella tahtovat olla yhdessä.

”Parasta on kyllä se, kun voi kaiken sen mökötyksen ja kiukuttelun jälkeen taas todeta itselleen että kyllä, yhdessä ollaan ja aina vain paremmilla eväillä”, Temonen päättää kirjoituksensa.

Lue myös: Tuukka ja Olga Temosen yhdeksänvuotinen avioliitto kukkii - "Hän on outo, turvallinen ja ihana"

Lähde: Olga Temosen blogi

Kilpailut

Uusimmat