Kuva: AOP

Titanic-elokuvan vuosikausia puhuttanut mysteeri ratkaistiin viimein - Jack olisi voinut pelastua

14.11.2017 18:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 4 943 kertaa

Matematiikka on nyt todistanut, että Jack olisi mahtunut Rosen kanssa meressä kelluvan oven päälle.

Titanic-elokuvan ystäviä on jo vuosikaudet ihmetyttänyt elokuvan loppuratkaisu, jossa Rosen rakastettu Jack jäätyy kuoliaaksi ja uppoaa meren pohjaan. Monien mielestä Jack olisi hyvin mahtunut pelastautumaan hyisessä meressä kelluvan oven päälle Rosen viereen, jolloin hän olisi välttynyt traagiselta kuolemalta.

Aiemmin Rosea näytellyt Kate Winslet on ilmaissut uskovansa, että Jack olisi kuin olisikin mahtunut oven päälle. Elokuvan ohjaaja James Cameron on puolestaan puolustellut Jackin ratkaisua pysytellä vedessä. Hän on kuitenkin myöntänyt, että ovesta olisi pitänyt tehdä pienempi, jotta spekulaatioilta olisi vältytty. Voit lukea lisää Cameronin kommenteista tästä jutusta.

Nyt Titanic-faneja puhuttaneeseen kysymykseen on kenties saatu lopullinen vastaus. Joukko australialaisia opiskelijoita on osoittanut matematiikkaa hyödyksi käyttäen, että Jack todella olisi voinut pelastautua oven päälle. Opiskelijat Abigail Wicks, Christy Zhang ja Julia Damato ovat jopa voittaneet palkintoja matematiikkakilpailuissa tästä selvityksestään.

Opiskelijat käyttivät selvityksessään hyväksi matemaattisia kaavoja ja testasivat myös oven materiaalin kelluvuutta. Tämän lisäksi he mittasivat oven koon ja selvittivät, miten meriveden sisältämä suola vaikuttaisi oven kelluvuuteen. Kaiken tämän perusteella opiskelijat päättelivät, että Jackin kokoinen ihminen olisi hyvin mahtunut oven päälle Rosen seuraksi.

Voit katsoa spekulaatioita aiheuttaneen kohtauksen alta:

Lue myös: Titanic-elokuvan kulisseissa ei ollut romantiikkaa - Kate Winslet: "En viehättynyt hänestä lainkaan"

Lähde: Metro.co.uk

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat