Kuva: AOP

Portugalin euroviisuvoittaja sai uuden sydämen - luovuttajaa odotettiin kuukausia

10.12.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Salvador Sobral voi kirurgien mukaan hyvin.

Viime Euroviisuissa voiton napannut portugalilainen Salvador Sobral, 27, on läpikäynyt onnistuneen sydämensiirtoleikkauksen, kertoo BBC. Pitkään sydänvaivoista kärsinyt mies sai uuden sydämen perjantaisessa leikkauksessa Santa Cruzin sairaalassa Lissabonissa, ja voi kirurgien mukaan hyvin.

- Operaatio meni hyvin. Hän oli hyvin valmistautunut. Hän on nuori mies, joka ymmärsi tämän toimenpiteen hankaluudet, kertoo kirurgi Miguel Abecasis.

Abecasis kertoo, että leikkauksesta toipuminen vie pitkän ajan, mutta sen jälkeen Sobralin odotetaan pystyvän viettämään täysin normaalia elämää. Sobral jäi sydänvaivojensa takia tauolle esiintymisestä viime syksynä. Laulajan piti odottaa monta kuukautta ennen kuin sopiva sydämenluovuttaja löytyi.

Salvador Sobral ansaitsi Portugalille maan ensimmäisen euroviisuvoiton. Miehen kappale oli romanttinen balladi Amar Pelos Dois, jonka oli kirjoittanut Sobralin isosisko Luisa. Sydänvaivat haittasivat miestä euroviisuviikollakin, sillä niiden takia miehen piti peruuttaa harjoituksiaan.

Lue myös: Portugalin viisuvoittaja hurmaa vaatimattomuudellaan: "Ensi kuussa kukaan ei enää muista tätä"

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat