Kuva: RadioPlay

Murhaajan sanat tallentuivat puhelimeen - syyllisestä ei ole vieläkään varmuutta

09.01.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan podcastissa otetaan esille suhteellisen tuoreita maailmaa järkyttäneitä tapauksia.

Uusimmassa Huorapuutarhan murhapodcastissa Justiina ja Pauliina syventyvät suhteellisen tuoreeseen tapaukseen, Isla Vistassa tapahtuneeseen verilöylyyn. Vuonna 2014 maailmaa järkytti Elliot Rodgerin, 22, tekemät murhat. Mies kohdisti vihansa pääasiassa naisiin, koska hän koki ettei kukaan nainen ole hänestä kiinnostunut. 

Rodger teki liudan YouTube-videoita, jotka muuttuivat viikko viikolta karmivimmiksi. Hän kuvaili videoissaan, kuinka hän inhosi naisia sekä niitä miehiä, jotka saivat hänen mukaansa kaikki kauniit blondit naiset itselleen.

Viimeisen videon Rodger julkaisi kohtalokkaana päivänä ennen kuin mies murhasi kuusi ihmistä ja vahingoitti 13 ampumalla. Sen jälkeen mies surmasi itsensä. 

Pauliina kertoo, että hän toivoo ettei Justiina olisi edes valinnut aihetta, koska tarina on hyvin ahdistava. Videot löytyvät vielä tänä päivänäkin netistä. YouTube-kanavaa ei ole edes poistettu. 

- Mulla on todellakin paha olo tästä ja niin epämukava olo, Pauliina mainitsee. 

Pauliina otti itse kertoakseen Delphi-murhista, jotka tapahtuivat viime vuoden helmikuussa. Teinitytöt, Abigail Williams sekä Liberty German, pääsivät koulusta aiemmin ja päättivät lähteä patikoimaan läheiselle vaelluspolulle pienessä Delphin kaupungissa. Kun perheenjäsenet tulivat hakemaan tyttöjä illalla, he eivät löytäneet lapsiaan mistään. 

Seuraavana päivänä poliisit järjestivät etsinnän, jonka seurauksena tytöt löytyivät murhattuina läheisen sillan läheisyydestä. Tapaus sai piakkoin karmivan käänteen, kun poliisi julkaisi kuvan miehestä, jonka hän tiesi liikkuneen alueella. Mahdollisen murhaajan hyytävät sanat ja kasvot olivat tallentuneet toisen tytön puhelimeen. 

Liberty, oli kuvannut puhelimeensa videon, jossa mies näkyy ja hänen äänensä kuuluu. Poliisi ei ole paljastanut, miksi tyttö oli ottanut videon miehestä. 

Murhien selvittäminen on vielä kesken, mutta poliisi on pidättänyt miehen, joka oli uhkaillut kirveellä vaelluspolulla olleita ihmisiä. Poliisi ei ole vielä tänäkään päivänä saanut selville syyllistä tyttöjen murhaan. 

Lue myös: Omaiset pyörtyilivät oikeudessa - Neuvostoliiton kuuluisin murhaaja puri uhrien korvat irti

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat