Kuva: RadioPlay

Omaiset pyörtyilivät oikeudessa - Neuvostoliiton kuuluisin murhaaja puri uhrien korvat irti

30.12.2017 16:45 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan murhapodcast käsittelee tällä kertaa melkein 60 ihmistä tappanutta Andrei Tšikatiloa.

RadioPlayn Huorapuutarha-podcastissa Pauliina paneutuu tällä kertaa Neuvostoliiton kuuluisimpaan sarjamurhaajaan, Andrei Tšikatiloon. Andrei tunnettiin nimellä myös Rostovin teurastaja, koska tämä oli murhannut vuosikymmenen aikana melkein 60 ihmistä.

Hänet kuitenkin tuomittiin vain 53 murhasta, koska joitain uhreja ei voitu tunnistaa. Neuvostoliittolainen mies sai kuitenkin toimia hyvin monia vuosia jäämättä kiinni onnekkaiden sattumien vuoksi. Huonosta lapsuudesta kärsinyt Andrei, ei sopeutunut yhteiskuntaan. Hän seurusteli muutamaan otteeseen, mutta suhteet loppuivat lyhyeen, koska mies ei pystynyt harrastamaan seksiä.

Andrei työskenteli opettajana, mutta hän käyttäytyi sopimattomasti oppilaita kohtaan. Sen jälkeen mies aloitti murhaamisen. Hän tappoi uhrit, silpoi uhrejaan ja käytti näitä hyväksi. Andrei kuitenkin pääsi pälkähästä harvinaisen veriryhmään liittyvän tapauksen vuoksi. 

Kun mies vihdoin jäi kiinni ja hänen tekojaan kuvailtiin oikeudessa, usein uhrien omaiset pyörtyivät kesken kuvailun. 

Koulun työntekijät murhasivat oman opettajan 

Justiina vastaavasti puhuu Susan Reinertin murhasta. 1970-luvun lopulla tapahtunut murha herätti keskustelua. Reinert toimi opettajana ja oli juuri eronnut miehestään. Hänellä oli suhde varattuun opettajaan, William Bradfieldiin, joka herätti poliisien epäilykset, kun Susanin ruumis löydettiin pahoinpideltynä autonsa takakontista. 

Kun Reinert murhattiin, hänen mukanaan oli ollut myös 11-. ja 10-vuotiaat lapset, joiden ruumiita ei koskaan löydetty. Pitkän selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että syyllinen oli Bradfield, mutta naisen surmaamiseen oli osallistunut myös muita koulun opettajia. 

Lue myös: Sacramenton vampyyri kylvi kauhua 1970-luvulla - herkutteli uhriensa verellä

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat