Kuva: Getty

Yksi asuste hallitsee tämäniltaista Golden Globe -gaalaa - protesti seksuaalista häirintää vastaan

07.01.2018 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Monet gaalaan osallistuvat laittavat rintamukseensa Time's Up -pinssin.

Tänään sunnuntai-iltana Hollywoodissa juhlittavassa elokuva-alan Golden Globe -gaalassa nähdään mustien asujen ylivalta. Kyse on protestista seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan. Viime kuukausien merkittävin yksittäinen puheenaihe lienee ollut seksuaaliset väärinkäytökset, etenkin naisten kokemat sellaiset. Laajalle levinnyt keskustelu sai alkunsa tuottajamoguli Harvey Weinsteiniin näyttelijöiden kohdistamista syytöksistä, joten ei ole ihme, että juuri näyttelijät haluavat tuoda aihetta esille vuoden alun palkintogaaloissakin.

Protesti ei rajoitu pelkästään mustiin vaatteisiin pukeutumiseen. Golden Globe -gaalaa varten on suunniteltu erityinen asuste, joka symboloi seksuaalisen häirinnän vastustamista. Tämä asuste on musta pinssi, jossa lukee teksti "Time's Up". Time's Up on nimekkäiden näyttelijöiden ja muiden viihdealan vaikutusvaltaisten naisten hiljattain käynnistämä kampanja, joka taistelee systemaattista häirintää vastaan.

Time's Up -pinssin on suunnitellut huippustylisti Arianne Phillips näyttelijä Reese Witherspoonin aloitteesta. Odotettavissa on, että pinssejä nähdään paitsi palkintogaalassa ehdolla olevien näyttelijöiden, myös tilaisuuden miespuolisten juontajien päällä. Monet miehet ovat muutenkin ilmaisseet halukkuutensa tukea naisten käynnistämää Time's Up -kampanjaa pukeutumalla hekin mustiin palkintogaalassa.

Lue myös: Matt Damon puhui seksuaalisesta häirinnästä - #metoo-kampanjan käynnistäjä tyrmäsi heti

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat