Kuva: Mikko Räsänen

"Rintoja näyttämällä lisää töitä?" - Janni Hussi ruotii työelämän tasa-arvoa blogissaan

15.01.2018 15:38 - Henna Koste

Näin raflaavasti fitnessmallina tuttu yrittäjä ja bloggaaja Janni Hussi otsikoi tuoreen blogikirjoituksensa. Nainen toteaa, että etenkin viihdealalla tasa-arvo ei toimi vielä täydellisesti.

Fitnessmallina tutuksi tullut Janni Hussi otti Idealistan blogissaan kantaa työelämän tasa-arvoon. Hän kertoo kuulleensa kynsihuollossa ollessaan, toisen naisen suitsuttaneen ison firman naisjohtajaa, jolla on toista sataa alaista. Myös Hussi hämmästeli sitä tyytyväisenä mielessään. 

"Sillä samaisella sekunnilla, kun ajatus putkahti päähäni mielen syövereistä, hämmennyin itsekin, että miksi naisjohtaja sai minussa aikaan moisen hämmästelyn? Jos he olisivat puhuneet miehestä, jolla on toista sataa alaista, ei siitä varmaankaan olisi kirvonnut kovinkaan paljoa keskustelua ja itse tuskin olisin edes korvaani lotkauttanut.", Hussi kirjoittaa.

Hän toteaa, että vaikka tasa-arvo toteutuukin Suomessa hyvin, emme ole vielä lähelläkään optimitilannetta. Hussi painottaa, että naiset ovat yhtä eteviä johtavia kuin miehetkin. Hän nostaa esiin myös palkat, joista hän puhuu oman työnsä eli viihdealan näkökulmasta.

"Esimerkiksi samasta työstä yhtä pätevät mies- ja naisjuontajat saavat vaikkapa joissain tv-formaateista eri suuruiset korvaukset. Ja tässä kassa kilahtaa myönteisesti sinne kaksilahkeisten suuntaan", Hussi huomauttaa.

Hän harmittelee myös siitä, miten naisiin suhtaudutaan alalla. Hän mainitsee Saija Lentosen, joka kertoi hiljattain, kuinka häntä pyydettiin näyttämään koekuvauksissa rinnat. 

"En sitten tiedä, kun en noissa koekuvauksissa ole paikalla ollut, että pyydetäänkö siellä usein miehiä vetämään housut nilkkoihin, jotta voidaan tarkastella miehisiä mittoja roolia varten, mutta jotenkin vähän epäilen", Hussi kirjoittaa.

Lähde: Janni Hussin blogi

Lue myös: Fitnesskaunotar Janni Hussi joutuu piinaavaan haastatteluun - katso kuumottava piilokamerapätkä

Kilpailut

Uusimmat