Kuva: Getty Images

Keira Knightley jyrähtää nykyelokuvista: "Naishahmot melkein aina raiskataan"

17.01.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Keira Knightley ei ole tyytyväinen siihen, miten naiset esitetään elokuvissa.

Hollywood-tähti Keira Knightley, 32, on Variety-lehden haastattelussa ilmaissut mielipiteensä naishahmojen kohtelusta nykyelokuvissa. Hänen mukaansa tähän päivään sijoittuvissa elokuvissa naisten esittäminen on monilla tavoin ongelmallista, ja tämän takia hän ei usein otakaan sellaisia rooleja vastaan.

- Naishahmot melkein aina raiskataan elokuvissa. Mielestäni naiset esitetään aina jotenkin mauttomalla tavalla, mutta sen sijaan historiallisista elokuvista minulle on tarjottu hyvin inspiroivia roolihahmoja, Knightley kertoo.

Hänen tuore roolinsa Colette-elokuvassa ilahdutti häntä, koska hänen roolihahmoaan ”ei raiskattu käsikirjoituksen ensimmäisen viiden sivun aikana” eikä hahmoa esitetä pelkästään jonkun miehen tyttöystävänä tai vaimona.

Knightley on ollut aktiivinen Me Too - ja Time’s Up -kampanjoiden puolestapuhuja. Keskustelu seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta sai alkunsa elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan kohdistetuista syytöksistä, ja nyt jo kymmenet naiset ovat syyttäneet miestä ahdistelusta ja jotkut jopa raiskauksista. Knightley on näytellyt monessa Weinsteinin tuotantoyhtiön elokuvassa, mutta hän ei omien sanojensa mukaan tiennyt tuohon aikaan, miten Weinstein monia näyttelijöitään kohteli.

- Tiesin, että hänellä oli kiusaajan maine. Hänet tunnettiin siitä, että hän soitti ihmisille keskellä yötä ja huusi heille. Hän ei tehnyt tätä minulle eikä todellakaan pyytänyt minulta hierontoja tai mitään sellaista, Knightley sanoo.

Lue myös: Keira Knightley paljastaa: "Olen käyttänyt peruukkia jo vuosien ajan"

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat