Kuva: MTV

Salkkareihin 16 vuoden jälkeen palaava Andrei Sandberg: "En osannut silloin käsitellä julkisuutta"

29.01.2018 13:45 - Senja Rapila

Markus Ekholmia näytellyt Andrei Sandberg palaa pihlajakadulle uuden spin-off-sarjan tiimoilta.

Näyttelijä Andrei Sandberg, 47, tuli suomalaisille tutuksi Salatut elämät -draamasarjasta Markus Ekholmina, joka poistui sarjasta vuonna 2002. Sandbergin esittämä hahmo kuoli sydänkohtaukseen, joka oli seurauksena huumeiden yliannostuksesta.

Entinen Salkkari-hahmo tullaan näkemään televisiossa myös tulevana kesänä, kun Sandberg tähdittää uutta Pihlajasatu-oheissarjaa. Oheissarjassa nähdään myös nykyisten pihlajakatulaisten rinnalla sarjasta jo poistuneita suosikkihahmoja, kuten Anu Palevaara, Andrei Sandberg, Venla Saartamo, Hanna Kinnunen ja Sami Sarjula.

Kutsu uuteen oheissarjaan tuli Sandbergille täytenä yllätyksenä. 

- Hämmennyin ihan kunnolla. Kun minulle soitettiin ja kysyttiin, että haluaisinko lähteä tällaiseen spin-offiin, mietin hetken ja ajattelin, että no antaa mennä! Se oli kuitenkin vähän kuin tapaisi vanhoja koulukavereita. Tosi kiva tehdä vanhojen tyyppien kanssa, joten ajattelin että mennään kokeilemaan huvikseen..

Sen jälkeen kun näyttelijä jätti suosikkisarjan vuonna 2002, hän teki hetken töitä teatterissa, mutta siirtyi sen jälkeen töihin lentokentälle. Sandberg kertoo nauttivansa tavallisesta työelämästä.

- Onhan se ollut kivaa, ettei ole samanlaisessa pyörityksessä koko ajan. Kyllähän Salkkarit on hirveän julkinen sarja, sitähän seuraa niin valtava määrä ihmisiä. Siihenkin kuuluu se julkisuuspuoli, ja tavallisessa työssä on omat etunsa. Se on ollut kivaa kokeilla elämässään erilaisia asioita.

Kolmen Salatut elämät -vuoden aikana Sandberg sai osansa julkisuuden tuomista hyvistä ja huonoista puolista.

- Sen voin avoimesti sanoa, etten ollut varautunut mitenkään siihen, miten julkisuuden kanssa pitäisi olla ja miten sitä pitäisi käsitellä. Silloin oli muutenkin yksityiselämä vähän huonommalla tolalla. Se oli rankkaa aikaa, mutta samalla erittäin palkitsevaa, kun sai tehdä täällä huikeiden ihmisten kanssa töitä.

- En voi sitä mitenkään pitää huonona aikana, nuorena elettiin täysillä.

"Kun liikkuvaan junaan hyppäisi"

Jo muutamia jaksoja uutta Pihlajasatu-oheissarjaa kuvannut Sandberg kuvailee, että paluu vanhaan rooliin on kuin liikkuvaan junaan hyppäisi.

- Se oli kuin liikkuvaan junaan hyppäisi, kyllä siinä meni hetki päästä siihen rytmiin. Se on vähän kun selkärangassa, kyllä siihen pääsi sitten takaisin. Siinä piti saada se rytmi, miten tätä tehdään. Kyllä se sieltä sitten tuli ja oli todella hauskaa.

Entä mikä on Andrei Sandbergin paras muisto Salatuista elämistä?

- Yksi parhaimmista muistoista on se kohtaus, missä Aki oli menossa naimisiin äitini kanssa. Huusin, että äiti, älä mene naimisiin ton kanssa! Jotain tällaista sanoin, se hyppäsi veteen, ja minä hyppäsin perään Suomenlinnan edustalla. Se oli hauskaa.

- Ja ne Akin ja Markuksen tappelukohtaukset Suomenlinnassa, kun minä putosin. Vaikka ne oli erittäin dramaattisia ja ikäviä tilanteita, mutta niistä tykkäsin, toimintakohtauksista. Niitä oli kiva tehdä.

Lue myös: Homoseksi Salatuissa elämissä nosti kohun - näyttelijä puolustaa kohtausta

Lue myös: Salattujen Elämien pilalle menneet kohtaukset saavat nauramaan vatsa kippuralla - katso

Kilpailut

Uusimmat