Kuva: Mikko Räsänen

X Factorin voittanut Matt Terry ja Saara Aalto ystävystyivät kilpailussa - "Tuimme toisiamme"

28.01.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

X Factorin finaalikaksikko on pitänyt tiiviisti yhteyttä kilpailun jälkeen ja jopa kirjoittanut kappaleita yhdessä.

Matt Terry, 24, ja Saara Aalto, 30, kamppailivat Ison-Britannian X Factor -kilpailun voitosta joulukuussa 2016, ja lopulta Terry veti kilpailussa pidemmän korren. Kilpaileminen ei kuitenkaan missään vaiheessa kiristänyt kaksikon välejä, vaan Aalto ja Terry ystävystyivät kilpailun tiimellyksessä ja ovat edelleen tiiviisti tekemisissä keskenään.

Suomessa vieraillut Matt Terry kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että hän ystävystyi Aallon kanssa heti kilpailun alun bootcamp-vaiheessa.

- Kannoin Saaran matkalaukkuja, ja istuimme bussissa vierekkäin. Hauskaa, että juuri me kaksi olimme lopulta finaalissa, Terry muistelee.

Matt Terry huomasi Aallon poikkeuksellisen lahjakkuuden heti.

- Saaralla on upea ääni. Olin kilpailussa aina iloinen hänen puolestaan ja tuin häntä. Hän teki samoin minulle. Jos totta puhutaan, hän oli varmaankin ohjelmassa ainoa, ketä vastaan en kilpaillut. Alusta lähtien me ymmärsimme toisiamme, Terry sanoo.

Saara Aalto (kuva: Senja Rapila)

Kirjoittaneet kappaleita yhdessä

Sekä Aalto että Terry asuvat nykyään Lontoossa, ja heitä yhdistää myös sama manageri. Terryn mukaan he pyrkivät näkemään toisiaan niin usein kuin kiireisiltä aikatauluiltaan pystyvät. Nyt Suomen-vierailullaan kaksikko pääsi viettämään aikaa yhdessä muun muassa Lapissa poroja ihaillen. He ovat myös kirjoittaneet kappaleita yhdessä, mutta dueton levyttämisestä ei ole ainakaan toistaiseksi sovittu.

Saara Aaltoa on viime kuukausina työllistänyt Suomen euroviisukarsinnan kappaleiden tekeminen ja valitseminen. Helmikuun aikana julkaistaan naisen kolme Uuden musiikin kilpailuun valittua kappaletta, joista yksi valitaan maaliskuun alussa edustamaan Suomea Portugalin Euroviisuissa. Matt Terry paljastaa, että hän on päässyt jo kuulemaan nämä kolme kappaletta.

- Ne ovat kaikki todella hyviä. Niistä tulee olemaan hankala valita. Minulla on jo oma suosikkini, Terry sanoo mutta ei voi kertoa kappaleista vielä yhtään sen enempää.

Saara Aallon ensimmäinen UMK-kappale julkaistaan perjantaina 9. helmikuuta.

Lue myös: Suomen euroviisuedustajaksi suoraan valittu Saara Aalto: "Pystyn vähintään toiseen sijaan!"

Kilpailut

Uusimmat