Solvaajat haukkuvat ulkonäön ja mielipiteet - radiotähdet kertovat, miten palautteen kestää

26.02.2018 18:30 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

(kuva: Senja Rapila)

Rea Haverinen (SuomiRockin Iltapäivä)

Suomalaisjuontaja Rea Haverinen aloitti SuomiRock-kanavalla iltapäiväjuontajana syksyllä 2017. Hän kertoo, että ikävät palautteet vaikuttavat mielialaan varsinkin silloin, kun niitä erehtyy lukemaan työajan ulkopuolella.

- Pahin tunne on se, jos lukee ikävän palautteen vapaa-ajalla, kun on tekemässä jotain mukavaa. Varsinkin hyvin ilkeät ja persoonaan menevät kommentit onnistuvat aina pilaamaan hetkeksi tunnelman, vaikka kuinka yrittäisin olla välittämättä, hän kertoo.

- Työpaikalla kollegat ovat tottuneet vastaavaan palautteeseen, joten töissä heiltä saa heti tsemppiä ja lohdutusta.

"Kaikista veemäisimpiä ovat kommentit, jotka eivät koske työtäni"

Eniten Rean ihon alle menevät ikävät kommentit, jotka eivät liity millään tavalla töihin.

- Kaikista veemäisimpiä ovat kommentit, jotka eivät koske työtäni, vaan jollain tavalla siviilielämääni, tai sitä, millaisen kuvan minusta ihmisenä saa – ainakin, jos koen sen olevan täysin väärä. Kerran eräs mies kommentoi sosiaalisessa mediassa minulle, että edustan kaikkea sitä, mikä maailmassa on väärin tänä päivänä. Se sattui pitkään.

- Myös arvojeni kyseenalaistaminen ja niiden pilkkaaminen nimimerkin takaa on mielestäni syvältä sieltä, minne aurinko ei paista. Minkäänlaista mahdollisuutta dialogiin ei tuollaisten huutelijoiden kanssa ole – ei niin, että se useimmiten mihinkään johtaisikaan.

- Toisaalta sekin harmittaa, jos joku ymmärtää väärin jotain sanomaani ja pahoittaa mielensä syyttä suotta. Mietinkin monesti jälkikäteen sekunti sekunnilta, että sanoinkohan nyt jotain sellaista, mistä joku voi pahoittaa mielensä, vaikka se ei ole ollut tarkoitukseni.

Rea Haverinen (vas.) juontajaparinsa Matti Mäki-Kokkilan (oik.) kanssa. (kuva: Mikko Räsänen)

Paineita omasta luonteesta

Iloisena ja menevänä radiojuontajana tunnettu Rea kertoo, että kokee joskus oman persoonansa liiankin värikkääksi radioon.

- Koen joskus paineita siitä, että minun pitäisi ehkä jotenkin jarrutella ja hissutella, koska olen todella räiskyvä, näkyvä ja hullutteleva persoona. Toisaalta minua lohduttaa se, että elämässäni tärkeimmät ihmiset arvostavat minussa juuri näitä ominaisuuksia ja hulluuttani.

Toisten juontajien kokemukset jatkuvat seuraavalla sivulla.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat