Kuva: Youtube

Mitä gynekologi ajattelee Fifty Shades -elokuvista? "Tuohan olisi jo laitonta"

21.02.2018 19:45 - Iiro Myllymäki

Fifty Shades -elokuvatrilogiassa nähdään potentiaalisesti vaarallista seksiä.

Fifty Shades -kirja- ja elokuvatrilogia jakaa rajusti mielipiteitä muun muassa juonen realistisuuden ja dialogin luontevuuden osalta – ja tietenkin myös seksin määrällä. Koko Fifty Shades -tarina pyörii seksin, ja vieläpä sadomasokistisen seksin, ympärillä, ja elokuvissakin nähdään mitä moninaisempia seksikohtauksia.

Trilogiassa Christian Grey -niminen liikemies syöksee viattoman Anastasia Steelen omien määräystensä saneleman, rajun seksin maailmaan. Katsojassa saattaa herätä kysymys: mitä gynekologi tähän sanoisi? Nyt Vulture-sivusto on haastatellut gynekologi Lauren Streicheriä ja kysynyt, mitä Fifty Shadesin seksistä oikein pitäisi ajatella vaginan hyvinvoinnin näkökulmasta.

Alla on luvassa juonipaljastuksia, joten jos et halua tietää trilogian kulusta mitään, kannattaa lukeminen lopettaa tähän.

Erikoisia ehkäisyratkaisuja

Gynekologi Streicher kertoo lukeneensa kaikki Fifty Shades -kirjat. Ensimmäisenä hän painottaa, että hän ei huolestunut kirjojen seksikuvauksista, koska niissä on kyse fiktiosta ja fantasiasta.

- Enemmän olin huolissani huonosta kirjoittamisesta, Streicher sanoo.

Ensimmäisenä Streicheriltä kysytään hänen mielipiteestään Anastasian ehkäisystä. Trilogian ensimmäisessä osassa Christian on huolissaan, että Anastasia tulisi raskaaksi, joten hän varaa hänelle ajan gynekologille. Anastasialle määrätään minipillereitä, mutta hän usein unohtaa niiden ottamisen. Tämän jälkeen naiselle määrätään depo-provera-injektionestettä. Streicher sanoo, että minipillerit eivät ole hyvä vaihtoehto unohteluun taipuvaiselle ihmiselle. Sen sijaan kannattaisi harkita ehkäisyrengasta tai ehkäisykapselia. Depo-proveraa gynekologi ei ole vuosiin määrännyt kenellekään, sillä parempiakin vaihtoehtoja on. Depo-provera-ruiskeissa on sivuvaikutuksensa.

- Monilla naisilla paino nousee sen seurauksena. Olen yllättynyt, että Christian sallisi Anastasialle lihomisen, sillä hänellä on pakkomielle siitä, että Anastasialla on täydellinen kroppa. Mutta ehkä hän ei tiennyt sitä. Lisäksi, jos sitä käyttää pitkän aikaa, se voi aiheuttaa luukatoa, Streicher sanoo.

Luukato ei olisi Anastasialle hyväksi, sillä S&M-seksiä varten kropan pitää olla vahva ja kykenevä ottamaan iskuja vastaan. Ehkäisyyn liittyen kirjassa on kohtaus, jossa Anastasian gynekologi juoksee Anastasian perään kadulla kertomaan, että hän on unohtanut ottaa ruiskeen. Tätä Streicher ei itse tekisi.

- Voin olettaa, että Christian oli sanonut gynekologille, että ’annan sinulle 10 000 dollaria, jos otat hänet kiinni kadulla ja annat hänelle ruiskeen’. Mutta menee väkivallan puolelle, jos johonkuhun tarrautuu kadulla ja laittaa neulan hänen käsivarteensa. Siihen täytyisi kysyä lupaa, ei neulaa voi vain laittaa sisään. Se olisi jo laitonta, Streicher sanoo.

Jäätelöä vaginaan?

Uudessa Fifty Shades Freed -elokuvassa nähdään kohtaus, jossa Christian on laittamaisillaan lusikallisen jäätelöä Anastasian vaginaan. Lopulta hän kuitenkin päätyy tiputtamaan jäätelön naisen reisille. Haastattelussa leikitellään sillä ajatuksella, että mitä olisi tapahtunut, jos jäätelö olisikin päätynyt Anastasian sisään alateitse.

- Yleisesti ottaen vaginaan ei laiteta ruokaa. Teoreettisesti se voisi häiritä hänen normaaliflooraa, eli limakalvon mikrobeja ja aiheuttaa tulehduksen, gynekologi sanoo.

Nainen tähdentää, että aiheesta ei ole tehty tieteellisiä tutkimuksia, mutta yleisohjeena voi sanoa, että ruoalla ei tule tässä mielessä leikkiä. Streicher myös sanoo, että aterimien asettamista vaginaan kannattaa välttää. Jopa lusikan laittaminen vaginaan voi olla haitallista.

Fifty Shades Freed -elokuvan osalta haastattelussa puhutaan myös kohtauksesta, jossa Anastasia harrastaa Christianin kanssa seksiä lähetyssaarnaaja-asennossa samalla, kun hänellä on anustappi peräaukossaan. Suosittelisiko gynekologi tällaista?

- En välttämättä suosittelisi sitä, mutta en myöskään kieltäisi. Sitä näkee aika paljon pornossa, että täytetään kaksi aukkoa samanaikaisesti. Se ei ole vaarallista. Kunhan vain naisella itsellään on hyvä olla, Streicher sanoo.

Jamie Dornan ja Dakota Johnson esittävät Fifty Shades -elokuvien pääparia. (kuva: Getty Images)

"On isompiakin asioita, joita pistetään vaginaan"

Yhdessä toisen elokuvan puhutuimmista kohtauksista Christian ja Anastasia osallistuvat tanssiaisiin, ja Christian on pyytänyt Anastasiaa pitämään vaginassaan kahta geishakuulaa koko tanssiaisten ajan.

- Geishakuulia voi pitää sisällään niin kauan kuin haluaa. Siinä pitää kysyä itseltään, mikä on hyöty ja mikä on haitta. Jotkut sanovat, että se on seksuaalisesti stimuloivaa, ja jotkut käyttävät kuulia vahvistaakseen lantionpohjan lihaksia. Teoreettisesti on mahdollista pitää geishakuulia sisällään tanssiaisten ajan. Tärkeämpää on kysyä, voiko siitä olla jotain haittaa. Fakta on, että ei. On monia isompiakin asioita, joita ihmiset pistävät vaginaansa. Kysymys on vain mukavuudesta, Streicher kertoo.

Lue myös: Fifty Shades Freed -elokuvan kulisseista julkaistiin video - katso

Lähde: Vulture

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat