Kuva: Mikko Räsänen

Suomalainen ysäritähti törkeän uhkailun kohteena: "Uhkasi ottaa korvista kiinni ja vetää turpaan"

01.03.2018 14:30 - Mikko Räsänen

Suomen suosituimman ysäriohjelman keulakuva Oku Luukkainen on tottunut siihen, että suosion mukana on tullut myös vihamiehiä.

Oku Luukkainen on vuodesta 2012 vetänyt Retroperjantai-ysäriohjelmaa. Nykyään Radio Novalla perjantai-iltaisin kuultava ohjelma tavoittaa joka viikko jopa 200 000 kuulijaa. Huippuluokan podcast-sisältöjä julkaisevassa RadioPlay-sovelluksessa ohjelman jälkilähetykset ovat myös viikosta toiseen kuunnellumien joukossa. Luukkainen on myös huippusuosittu ysäri-dj, joka keikkailee ympäri maata viikosta toiseen.

Luukkainen huomasi jo Retroperjantain alkuvuosina nopeasti, että vaikka hänen tavoitteensa on vain levittää hyvää mieltä hyväntuulisen ysärimusiikin kautta, ei se miellytä kaikkia. Erityisen negatiivisesti häneen tunnuttiin erään pienemmän ysäriohjelman keskustelufoorumilla.

- Ihmiset ovat aika rajusti yhdellä tietyllä foorumilla Retroperjantaita haukkuneet, kun samaan kellonaikaan tuli toinen ysäriohjelma. He olivat sitä mieltä, että varastan sisältöä sieltä, mikä oli väitteenä aika absurdi. Se keskustelu meni lopulta todella henkilökohtaisuuksiin, Luukkainen muistelee.

- Siinä tein virheen noin puolen vuoden verran, että kävin tasaiseen tahtiin lukemassa niitä kommentteja. Siinä uhkailtiin jonkin verrankin, esimerkiksi jos näkee minut jossain, tulee kiinni. Tein myös sen virheen, että vastasin muutamalle. Se ei johtanut mihinkään hyvään. Yhdelle laitoin henkilökohtaisesti viestiä, koska se täytti uhkailun merkit. Hän kyllä poisti viestinsä.

Luukkaista ihmetyttää, miten nettikeskusteluissa aikuiset ihmiset taantuvat kuin koulukiusaajiksi.

- Veikkaan, että 99 prosenttia keskustelijoista ei koskaan uskaltaisi kasvotusten sanoa samoja asioita.

Jos palaute olisi ammattillista, ottaisi Oku sen kritiikinkin vastaan mielenkiinnolla. Joskus hyvästä kritiikistä voi jopa seurata jotain, joka tekee hänen ohjelmastaan paremman. Usein palaute on kuitenkin alatyylistä. Esimerkiksi juontajan ulkonäkö on joutunut usein tulilinjalle.

- Ihmisiä ärsyttää minun korvat. Se on ollut alusta asti sellainen juttu, mikä herättää tunteita, Oku ihmettelee.

- Viimeisimpänä joku oli Ylilauta-foorumilla kommentoinut kuvaani, että hänen tekisi mieli ottaa minua korvista kiinni ja vetää turpaan. Joku oli kyllä siihen hauskasti kommentoinut, että onko hänellä kolme kättä, kun niin meinasi tehdä, Luukkainen kertoo nauraen. 

Lue täältä koko haastattelu ja muiden radiotähtien kokemukset haukkuviesteistä. 

Lue myös: Solvaajat haukkuvat ulkonäön ja mielipiteet - radiotähdet kertovat, miten palautteen kestää

Lue myös: Miten Oku Luukkaisesta tuli Suomen ysäri-ilmiön keulakuva?

Kilpailut

Uusimmat