Kuva: Youtube

Roni, 24, on supersuosittu tubettaja, joka tietää myös alan synkän puolen - "Todella masentavaa"

07.03.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Roni Backin mukaan hänen videoidensa katselukerrat määräävät pitkälti sen, miten hyvin hän voi.

Monet lapset ja teinit tietävät erittäin hyvin, kuka Roni Back, 24, on. Monella aikuisella ei ole siitä hajuakaan. Tämä johtuu siitä, että mies esiintyy sellaisessa mediakanavassa, jota moni aikuinen ei aktiivisesti seuraa – nimittäin YouTubessa. Roni Back on ammattitubettaja, jonka YouTube-kanavaa seuraa huikaisevat 340 000 ihmistä. Tämä tekee hänestä yhden Suomi-YouTuben kirkkaimmista tähdistä.

Roni Back kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että hän aloitti tubettamisen vuonna 2012 ollessaan 18-vuotias. Ammattimaiseksi homma muuttui vuonna 2016. Siinä vaiheessa miehen kauppatieteiden yliopisto-opinnot jäivät kakkoseksi.

Back tekee monenlaisia videoita. Välillä hän haastattelee julkkiksia, välillä hän jakaa Minecraft-pelivideoita ja välillä tekee omia uutiskatsauksiaan. Aiemmin hän pyrki julkaisemaan videon päivässä, mutta tahti kävi liian kovaksi.

- Päätin, että on pakko vähän hidastaa tahtia. Omat standardini ovat nousseet niin korkealle, että videon tekeminen vie enemmän aikaa. Se otti vähän terveyden päälle, kun halusi tuottaa koko ajan uutta sisältöä. Se on vähän kuin addiktio, Back sanoo.

YouTube-maailmassa kaikki on mitattavissa. Seuraajien määrä ja videoiden katselukerrat määrittävät sen, mitä YouTube-videoilla tienaa ja miten paljon tubettajille tarjotaan yhteistyösopimuksia. Roni Back myöntää, että hänen oma hyvinvointinsa vaihtelee pitkälti sen mukaan, kuinka paljon hän saa videoilleen katsojia.

- Se on todella masentavaa. Tyttöystävänikin vähän kärsii siitä. Jos minulla menee YouTubessa huonommin, mietin koko ajan, miten saan sinne kiinnostavampaa materiaalia. Sitten kun kanavallani menee hyvin, olen tosi iloinen. Numerot ovat tällä alalla niin tärkeitä, vaikka sitä toivoo, etteivät ne olisi, Back sanoo.

Välillä Roni Back herää ajattelemaan sitä vastuuta, mikä hänellä on suuren seuraajamäärän vuoksi. Hänellä on paljon lapsiseuraajia, joiden vanhemmat eivät tarkkaan pysty valvomaan, mitä jälkikasvu nettimaailmassa katsoo. Back oli veljensä kanssa pelaamassa sulkapalloa, kun eräs lapsiperheen äiti huomasi, että hänen lapsensa tunnistivat Backin tubettajaksi.

- Äiti tuli sanomaan minulle, että ”sulla on tosi iso vastuu näistä lapsista. Sulla on näin nuoria seuraajia, joten mieti, mitä sanot”. Ajattelin, että ei se ole minun vastuullani kasvattaa sinun lapsiasi. Minulla on vähän sekava fiilis tästä vastuuasiasta, että mitä olen siitä mieltä, Back pohtii.

Tubettaminen on nyt todella kovassa huudossa. Tubettajat ovat tämän päivän rock-tähtiä lapsille, ja tämä näkyy myös lasten omissa urahaaveissa. Back on huomannut tämän kouluvierailuillaan.

- Kun menen kouluun ja kysyn, mikä on teidän unelma-ammatti, niin ne sanovat että tubettaja. He kokevat, että tubettajilla on niin siisti elämä ja paljon seuraajia, ja nämä asiat ovat heidän prioriteettilistallaan ykkösenä.

Sunnuntaibrunssin haastattelussa Roni Back kertoo myös, mistä videosta hän sai paljon tuohtunutta palautetta ja miten tarkka hän on siitä, minkä firmojen kanssa hän tekee videoillaan yhteistyötä. Voit kuunnella Backin koko haastattelun tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: YouTube listasi vuoden 2017 parhaat hittivideot - löydätkö oman suosikkisi Top 10 -listalta?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat