Kuva: Getty Images

Mariah Carey avautui ensimmäistä kertaa mielenterveysongelmistaan - ei ensin uskonut diagnoosiaan

11.04.2018 16:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laulajatähti kertoo kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Pop-diiva Mariah Carey on kertonut People-lehdelle avoimesti elämästään kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Nainen ei ole aiemmin puhunut aiheesta julkisesti. Vuonna 2001 Careyn uutisoitiin saaneen hermoromahduksen, joka johti hänet sairaalahoitoon. Tuolloin Careylla diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, mutta ensin Carey kieltäytyi uskomasta diagnoosia.

Carey on vasta hiljattain hankkinut ammattiapua mielenterveysongelmiinsa. Laulaja kertoo, että hän päätti hankkia apua, koska hänen viime vuotensa ovat olleet hänen elämänsä hankalimmat. Nainen erosi vuonna 2014 aviomiehestään ja kahden lapsensa isästä Nick Cannonista. Sitten hän kihlautui liikemies James Packerin kanssa, mutta pari erosi vuonna 2016. Yksi takaisku oli myös se, että hänen oma realitysarjansa Mariah’s World lopetettiin jo yhden kauden jälkeen.

- Elin ongelmani kieltäen ja eristäytyneenä ja pelkäsin jatkuvasti, että joku paljastaa minut. Se oli liian rankka taakka kannettavaksi, enkä vain kestänyt enempää. Etsin ja sain apua, otin ympärilleni positiivisia ihmisiä ja palasin tekemään sitä, mitä rakastan – eli kirjoittamaan lauluja ja tekemään musiikkia, Carey kertoo.

Mariah Carey kertoo käyvänsä tällä hetkellä terapiassa, ja hänellä on myös lääkitys bipolaarisuuteen. Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön kuuluu sekä masennus- että maniakausia. Maniavaiheessa Carey epäili kärsivänsä uniongelmasta, koska hän ei saanut nukuttua vaan sen sijaan teki jatkuvasti töitä ja pelkäsi tuottavansa ihmisille pettymyksiä. Tämä kausi muuttui lopulta masennukseksi.

- Tunsin oloni niin yksinäiseksi ja surulliseksi. Koin jopa syyllisyyttä siitä, että en pystynyt edistämään uraani, Carey sanoo.

Nyt Mariah Careylla menee paremmin. Hän valmistelee tulevaa albumiaan, jonka on määrä tulla ulos vielä tämän vuoden puolella. Hän haluaa puhua kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään avoimesti, jotta mielenterveysongelmien kanssa painiskeleviin liitettävät ennakkoluulot vähenisivät.

- Mielenterveysongelmat voivat eristää ihmisen todella pahasti. Sen ei tarvitse määrittää ihmistä, enkä anna sen määrittää tai hallita minua, Carey sanoo.

Lue myös: Mariah Carey jakoi epäimartelevan kuvan itsestään somessa - "Jos et rakasta minua tällaisena..."

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat