Kuva: MTV3

Salkkarit-Kallen rooliin valittiin aluksi toinen näyttelijä: Pete Lattu kertoo, kuinka päätyi sarjaan

20.04.2018 18:15 - Senja Rapila

Suosikkiohjelmassa Kallea näyttelevä Pete Lattu ei ollut ohjaajien ensimmäinen valinta.

Näyttelijä Pete Lattu on tähdittänyt Salkkareita jo miltei kahdenkymmenen vuoden ajan, jos 11 vuoden taukoa välissä ei huomioida, mutta silti hän muistaa sarjan koekuvaukset kuin eilisen. Kun suomalaisnäyttelijä haki Salkkareihin, oli hän vasta 20-vuotias.

- Niin, tuon 19 vuotta sitten tapahtuneen päivän muistan kuin eilisen, Lattu nauraa Voice.fi:n haastattelussa.

Hän kertoo, että koekuvaukset uuteen sarjaan järjestettiin kolmessa vaiheessa.

- Ensin jokainen kävi muistaakseni siinä yksinään, kakkosvaiheessa kokeiltiin mahdollisia erilaisia perhekombinaatioita. Kokeiltiin, että jos tämä on sisko ja tämä veli, että olisiko tämä äiskä ja iskä. Tuollaisia testattiin, hän kertoo.

- Sitten odotettiin hirveän pitkään ja sain tiedon, että kiitos tällä kertaa valintamme ei osunut sinuun.

Mieli muuttui

Pettyneenä nuori näyttelijä päätti, että muuttaa Englantiin. Hän oli jo ehtinyt lentää toiselle mantereelle, kun hänelle tuli yllättävä puhelu.

- Olin juuri laskeutunut sinne Manchesterin lentokentälle ja olin siirtymässä juna-asemalle, kun he soittivat minulle, että nyt pitäisi tällaiseen tv-sarjaan lähteä mukaan. Heillä oli kuitenkin mieli muuttunut jossain vaiheessa. Kysyin vain saisinko miettimisaikaa huomiseen asti, Lattu nauraa.

Todennäköisesti Latun tilalle oli aluksi kaavailtu täysin toista näyttelijää, joka ei jostain syytä halunnut tai pystynyt ottaa roolia vastaan.

- Se oli jännittävä ja pitkä prosessi, ensimmäisistä koekuvauksista kesti monta kuukautta siihen, että se varsinainen totuus sieltä sitten tuli.

Lue myös: Salkkarit-Aaroa näyttelevä Teemu Lehtilä: "Eräs nainen ei suostunut tulemaan samaan hissiin kanssani"

Lue myös: Sara Parikka muistelee ikimuistoisinta Salkkarit-kohtausta: "Siihen liittyi paljon fyysistä työtä"

Kilpailut

Uusimmat