Kuva: Senja Rapila

Raptorin Izmo muistelee rivoa fanikohtaamista: "Mimmi kääntyi, nosti hameen ylös..."

02.05.2018 21:45 - Iiro Myllymäki

Raptori-yhtyeen Izmo päätyi kirjoittamaan nimikirjoituksen erikoiseen paikkaan.

Raptori-yhtye saavutti suurta suosiota 1990-luvun alussa etenkin Oi beibi -hitin myötä. Yhtyeen Izmo muistelee muusikko Leo Stillmanin luotsaamassa Biisintekijän päiväkirja -podcastissa erikoista nimmarinjakotilannetta erään keikan jälkeen.

Izmo kertoo, että vuonna 1990 Joensuussa heitetyn baarikeikan jälkeen niukkaan vaatetukseen pukeutunut nuori nainen lähestyi häntä ja kysyi nimikirjoitusta.

- Meikä sulavana kosmopoliittina kysyi, että mihin haluaisit tämän nimmarin, että tuossahan olisi aika hyvin dekolteeta näkyvillä. Mimmi kääntyi, nosti hameen ylös ja näytti pakaroitaan. Hänellä ei ollut alushousuja, ja hän kysyi, voinko kirjoittaa sen tuohon, Izmo muistelee.

Samainen nainen lisäksi kysyi Izmoa jatkamaan iltaa kanssaan, mutta mies tyytyi vain kirjoittamaan nimmarin ja poistumaan tilanteesta.

- Menin ihan hiljaiseksi. Vapisevin käsin taisin saada nimmarin kirjoitettua ja sitten lähdin karkuun, Izmo myhäilee.

(kuva: Senja Rapila)

Oi beibi -hitti loi yhtyeelle maineen riettaasti ja suorasukaisesti räppäävästä yhtyeestä, mikä on Izmon mielestä kaukana totuudesta. Hänen mukaansa Raptorin musiikissa on otettu vahvasti kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin. Izmo kertoo, että levy-yhtiö ei koskaan pyytänyt Raptoria sensuroimaan sanoituksiaan.

- Lähtökohtamme oli, että pyrimme saamaan jokaisen ensimmäisistä biiseistämme soittokieltoon tai pannaan, Izmo kertoo.

Lopulta Oi beibin sanoitukset herättivät Izmon mielestä yllättävän vähän kohua. Sanoitusten lisäksi yhtye liikkui riskirajoilla myös samplejen käytössään.

- Rikos lienee jo vanhentunut, mutta Raptori-biisissä on aika paljon sampleja. En kerro, mistä ne ovat, mutta osan niistä tunnistaa hyvin.

Voit kuunnella Izmon koko haastattelun alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Raptori: "Oi, Beibi -biisin ainoa tarkoitus oli olla Suomen törkein pop-kappale!"

Kilpailut

Uusimmat