Kuva: Mikko Räsänen

Ysärifanien unelma toteutuu: Suomen parhaat ysärijuontajat samassa ohjelmassa!

08.05.2018 19:35 - Mikko Räsänen

Radio Novan Retroperjantai yhdistää Suomen tunnetuimmat ysäripersoonat.

Radio Novan Retroperjantai on Suomen suosituin ysäriohjelma 200 000:lla kuulijallaan. Ohjelmaa vetävä Oku Luukkainen on radiotähteyden lisäksi myös huippusuosittu ysäri-dj, joka keikkailee lähes joka viikonloppu ympäri Suomea. Koska Luukkainen tekee töitä 6-7 päivänä viikossa, on hänkin kesällä loman tarpeessa. 

Luukkaisen lomaillessa ohjelman vetovastuun ottaa Waldo's People -yhtyeen keulakuva Waldo, joka on ennenkin tuurannut Luukkaista. Mutta tänä kesänä Waldon ympärille on lanseerattu kokonaan erityinen Retroperjantai-konsepti Waldo & Kesäkaverit. Kesän aikana Waldon rinnalla tullaan näkemään useita tunnettuja ysäripersoonia.

- Mukaan ovat lupatuneet mm. Mikko "Peltsi" Peltola, Matti Airaksinen ja Katja Ståhl, Waldo kertoo.

Peltola on ysäriväelle tuttu Radio Mafialta ja YleX:ltä tuttua, Airaksinen taas on suosittu ysäri-dj ja juonsi vuosikausia YleX:n ysärimusiikkiin keskittynyttä Parasta ennen -ohjelmaa. Katja Ståhl on viihteen monitoiminainen, mutta hänkin nousi alun perin tunnettuuteen 90-luvun legendaarisesta Jyrki-ohjelmasta, jossa hän muun muassa juonsi koko ohjelman kaikkien aikojen ensimmäisen jakson. 

Waldo puhkuu intoa kesän kynnyksellä. 

- Ympyrä sulkeutuu tässä jollain tavalla. Muistan, että olin 90-luvulla katkera Radio Novalle, koska eivät silloin soittaneet biisejäni. Kyselin silloin asiaa usein levy-yhtiöstä ja aina vastaus oli ollut sama: "Emme soita kappaleita, joissa on räppiä". 

- Tuntuu ihan käsittämättömältä, että nyt 20 vuoden jälkeen ensin minua pyydetään tuuraamaan Oku Luukkaista Retroperjantaihin, ja nyt saan tehdä koko kesän Retroperjantaissa ohjelmaa Waldo & Kesäkaverit, ja voin halutessani soittaa vaikka kuinka monta omaa biisiä, Waldo kertoo nauraen.

Juontajaparit Mikko "Peltsi" Peltola, Matti Airaksinen ja Katja Ståhl eivät valikoituneet mukaan sattumalta, vaan kaikkien kanssa Waldolla on pitkä yhteinen historia. 

Waldo ja Peltsi tapasivat ensimmäisen kerran Rantarockissa, jossa Waldo oli esiintymässä ja Peltsi juontamassa. Myöhemmin tiet kohtasivat, kun Peltsi kilpaili Show Master -kisassa, mitä Waldo oli tuomaroimassa. Peltola voitti ja alkoi ystävyys, joka jatkuu yhä.

- Minulla oli suuri kunnia olla Radio Mafian legendaarisen Peltsi&Juuso -ohjelman ensimmäisen ja viimeisen ohjelman vieras. 

YleX:n Parasta ennen -ohjelmaa juontanut Matti Airaksinen on Waldolle tuttu myös ysäribileistä ympäri Suomea, sillä Airaksinen on Luukkaisen tavoin suosittu ysäri-dj ja esiintynyt lukemattomissa samoissa bileissä Waldon kanssa.

- Matin kanssa on matkustelu ympäri Suomen maata on ihan parasta a-ryhmää. Syvällisempi tuttavuuteni Mattiin on suhteellisen tuore, mutta sitäkin antoisampi. Matilla on ilmiömäinen kyky keskustella asiasta. Sen ansiosta matka Kokkolasta Hyvinkään kautta Helsinkiin sujuu kuin tanssien tämän Vaskivuoren pidetyimmän open seurassa.

Katja Ståhliin Waldo-tutustui jo Jyrki-vuosina.

- Katjaan tutustuin heti Jyrkin alkuaikoina, kun Jyrkin tiimi oli kutsuttu silloisen levy-yhtiön tapahtumaan, jossa esiintyi levy-yhtiön artisti Reijo Taipale. Katja houkutteli minut fiittaamaan Reijo Taipaleen biisiin, että saivat siitä mielenkiintoista materiaalia Jyrkiin. Ja minähän menin vetämään Satumaa-kappaleen c-osaan kunnon räpit. Muistan Katjan punaiset nahkahousut vieläkin kuin eilisen päivän.

Waldo & Kesäkaverit -ohjelma alkaa Retroperjantaissa heinäkuussa, kun Oku Luukkainen jää kesälomalle. Ysärifanien kesä alkaa kuitenkin jo toukokuun lopussa, kun Helsingissä järjestetään historian toinen Retromiitti. Lue siitä enemmän täältä

Waldo & Kesäkaverit
Radio Novalla 
Perjantaisin 6.7.-3.8.

Lue myös: Oku Luukkainen: "Ysärikulttuuriin ei kuulu riitely"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat