Kuva: Markus Rinne

Movetronin Päivi Lepistö järkyttyi festarin takahuoneessa - "Ajattelin, että voi paska"

12.06.2018 14:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Movetron-solisti Päivi Lepistö ja ruotsalainen ysäritähti Pandora tietävät, että kiertue-elämä voi olla kaukana hohdokkaasta.

1990-luvulla eurodance-musiikilla suursuosioon nousseilla artisteilla riittää keikkaa vielä tänäkin päivänä. Ysärimusiikilla on omat vannoutuneet faninsa, ja kyseisen musiikkigenren ympärille järjestetään suosittuja tapahtumia ja festareita. Radio Novan Retromiitti on yksi näistä tapahtuma, jotka pitävät ysärimusiikin lippua korkealla. Retromiitti-iltoja järjestetään syksyllä viidellä eri paikkakunnalla, ja Porissa 27. lokakuuta tapahtumassa nähdään esiintymässä muun muassa ruotsalainen Pandora ja suomalainen Movetron-yhtye.

Pandora, oikealta nimeltään Anneli Magnusson, 47, ja Movetronin laulaja Päivi Lepistö, 45, ovat tutustuneet toisiinsa kiertäessään samoilla festivaaleilla. Keikkaa riittää niin usein, että naiset arvelevat tapaavansa toisiaan kerran tai kaksi kuukaudessa vuoden ympäri. Voice.fi tapasi Päivi Lepistön ja Pandoran ja tiedusteli, millaista ysäritähtien kiertue-elämä on tänä päivänä.

Monesti artistin elämästä on glamour kaukana. Päivi Lepistö muistelee yhtä viime kesän festivaalia, jossa järjestelyt jättivät paljon toivomisen varaa. Takahuonetiloihin ei kuulunut lainkaan wc:tä.

- Minulla oli hirveä tarve päästä pissalle, eikä siellä ollut vessaa. Oli vain puska, minne olisi voinut mennä. En mennyt sinne, koska festariväki käveli puskan vierestä ja minun piti mennä lavalle. Vedin keikan kupla otsassa, Lepistö muistelee.

Vielä tuota edellisenä kesänä artisteilla oli ollut samalla festivaalilla bajamaja käytössään. Päivi Lepistö tietää, että tuollaisissa tilanteissa ei hermostuminen auta.

- En minä siitä mitenkään pimahtanut. Ajattelin vain mielessäni, että voi paska, ei sen kummempaa, Lepistö sanoo.

(kuva: Markus Rinne)

Ei yksityisyyttä

Pandora ja Päivi Lepistö tietävät, että eri festivaaleilla on hyvin erilaiset budjetit, ja tämä näkyy myös artistien kohtelussa. Mitään VIP-kohtelua naiset eivät itselleen kaipaa. Jos takahuoneessa on jotain syötävää, vettä, peili ja jo edellä mainittu vessa he ovat tyytyväisiä. 1990-luvulla suurimman suosion päivinä Pandoralla oli toisenlainen vaatimustaso.

- Silloin minulla oli korkeat odotukset. Saatoin hermostua asioista, joista en enää jaksa välittää. Tilanteisiin pitää sopeutua. Ei voi raivostua kaikesta, mikä ei toimi. Keskittymisen pitää olla ennemmin lavaesiintymisessä ja yleisössä, Pandora sanoo.

Useimmiten Pandora ja Päivi Lepistö hoitavat itse itsensä meikkaamisen ja puvustamisen. Jos tarve vaatii, Lepistö pystyy loihtimaan esiintymismeikin 15 minuutissa. Kerran paremman paikan puutteessa hän meikkasi itsensä autossaan käyttämällä hyväkseen auton aurinkolipan peiliä. Joskus takahuonetta ei ole ollut laisinkaan, ja Lepistö onkin päätynyt vaihtamaan esiintymisvaatteensa myös parkkipaikalla. Nämä ovat poikkeustapauksia, ja yleensä takahuoneissa ei ole valittamista.

Festivaalien takahuoneissa on helppo tutustua artistikollegoihin. Niin tapahtuu oikeastaan väkisinkin, sillä artisteilla on harvoin omia yksityisiä takahuonetilojaan.

- Takahuoneessa saattaa olla 20 tyyppiä, ja siellä vaihdamme vaatteita. Yksityisyyttä ei ole, Päivi Lepistö sanoo.

Lue myös: Movetronin Päivi Lepistö paljastaa, mikä on haastavinta keikkailussa

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat